Västra Nyland

Ekenäs IF förlorade mot KTP

- JESPER SUNDSTRÖM

Ekenäs IF förlorade måndagens division 1-match mot FC KTP. EIF:s tränare Gabriel Garcia Xatart säger att KTP är ett av de svåraste lagen att möta på bortaplan.

EIF spelade säsongens första bortamatch i måndags. Laget hade åkt till Kotka för att möta FC KTP. Både EIF och KTP kom till spel utan att ha vunnit den här säsongen, men EIF hade åtminstone öppnat poängkonto­t.

EIF höll mycket boll i första halvleken, men KTP:s försvarsli­nje hölls intakt. I slutet av halvleken sköt EIF:s Daniel Rantanen på mål och av bara farten hade Antti Ulmanen ett skott som gick över målet. EIF:s sista chans före pausen gick till Daisuke Uemura, men han sköt rakt på KTP:s målvakt Jiri Koski. Ställninge­n var 0–0 i paus.

– I dag var inställnin­gen den rätta och vi kontroller­ade händelsern­a. Jag tycker att vi var bättre på många saker, men samtidigt var vi medvetna om att vi mötte ett av seriens bästa hemmalag. I första halveken lyckades vi ändå hålla KTP borta från chanser, säger Gabriel Garcia Xatart.

I 67:e minuten tog KTP ledningen. Aleksi Pahkasalo sköt och 1–0 var ett faktum. Med en dryg kvart kvar att spela gjorde Pahkasalo 2–0. EIF reducerade i slutet Omar Jama sköt ett skott, träffade en motståndar­e och ställde Koski. Följande mål gjordes av hemmalaget. Antti Mäkijärvi fastställd­e slutresult­atet 3–1 på tilläggsti­d.

Hemmamatch

Efter tre spelade omgångar väntar EIF ännu på sin första seger. På lördag är det dags för följande match och då kommer tabelljumb­on MyPa till Ekenäs. Anjalankos­kilaget har förlorat de tre inledande matcherna.

– Även om det blev en förlust så är jag stolt över killarna. I dag gjorde vi egentligen vår bästa match för året, men det är klart att vi måste börja vinna. För tillfället har vi ju bara tagit en poäng av nio möjliga, säger Xatart.

Dessutom kunde han också meddela att Severi Vielma – som skadade sig i säsongspre­miären – ska opereras.

– Det handlar om en knäskada och han kommer att vara borta länge, men i det här skedet kan jag inte säga mera än det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland