Västra Nyland

Mats Nyström slutar som HIK-tränare

- JESPER SUNDSTRÖM

Onsdagens hemmaförlu­st mot EsPa blev Mats Nyströms sista match. HIKtränare­n har lämnat laget.

Mats Nyström meddelar att han slutar som FC HIK:s division 3-tränare. Än så länge är det oklart vem som tar över.

I onsdags förlorade tabelljumb­on FC HIK med 8–0 mot EsPa och ett dygn senare meddelar tränaren Mats Nyström att han lämnar laget. I fjol ledde han Hicken till en serieseger i division 4, men den här säsongen har fått en tung inledning.

– Jag har sagt upp mig som tränare i dag. Att träna en tunn trupp som har många skador och sedan försöka pussla ihop ett lag till varje match är inte en enkel uppgift att sköta ensam.

Han påpekar ändå att han anser att det har varit en rolig och givande uppgift att få träna Hickens representa­tionslag.

– Med en större trupp kunde och färre skador kunde det här året ha gått riktigt bra. Men när nattsömnen och privatlive­t tar stryk av fotbollen så är det dags att sadla om. Som tränare får jag inte längre ut någonting av att träna med 6–10

spelare och försöka vinna matcher, säger han.

Fredrik Berglund är Hickens ordförande och han säger att Hicken ännu inte har en ny tränare. Han konstatera­r ändå att förhoppnin­gen är att laget snabbt ska ha en tränare på plats.

– Nu måste vi hitta en tränare och vi vill ha en ny lösning. Nu är det viktigt att få tillbaka spelarnas motivation för det verkar ha varit brist på den under den senaste tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland