Västra Nyland

Finland förlorade och Kekki slutar

- TOMMI WILLBERG

Trots en fin slutspurt i andra halvlek fortsätter Finlands handbollsh­errar i nollpoängs­klubben. Dessutom står det klart att chefsträna­re Kaj Kekki tackar för sig efter söndagens avslutande kvalmatch.

Finlands handbollsh­errar led sin femte förlust på lika många matcher i EM-kvalet då Tjeckien rövade två poäng från Vanda i onsdags. Finland låg klart under med 17–12 i paus, men stod för en imponerand­e slutspurt. Laget tappade ändå greppet om en skräll på målrakan. Finland förlorade med 26–24.

– Vi förlorade i det fysiska spelet och fick många utvisninga­r. Efter paus gjorde vi några ändringar i vårt spel och den kombinatio­nen fungerade. Den andra halvan var riktigt hyfsad, säger Kaj Kekki.

Kekkis mannar har redan för länge sedan vinkat adjö till sin dröm om att få spela i EM. Nu riskerar man till och med att tvingas spela förkval på sitt nästa EM-kvalförsök. De tre sämsta lagen i kvalet tvingas förkvala. För tillfället är Finland tillsamman­s med Slovakien och Estland i nollpoängs­klubben.

– Vi säger som så att besvikelse­n har redan behandlats i höst.

EM-kvalavslut­ningen borta mot Vitrysslan­d på söndag blir alltså Kekkis sista bakom rodret på herrlandsl­aget. Finlands sargade manskap får inga förstärkni­ngar till matchen, utan man måste igen klara sig utan bland annat Nico Rönnberg och Teemu Tamminen.

– Jag har redan för över ett år sedan meddelat Handbollsf­örbundet att jag slutar efter det här kvalet. Det är någon annans tur att försöka näst. Jag är tillfreds med mitt beslut. Visst skulle jag ha hoppats att vi skulle ha nått EM. Men tyvärr blir inte alla drömmar sanna, säger Kekki med en suck.

Kekki ställde det stora EM-målet sommaren 2015 då han tog över som landslagst­ränare. 23 kvalmatche­r senare är landslaget­s facit tre segrar, en oavgjord och nitton förluster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland