Västra Nyland

Carl Holmberg öppnade starkt

-

Carl Holmberg från Karis har öppnat starkt i årets upplaga av fiskecupen. Han toppar nu tre klasser med gädda, en gös och en sutare.

Västra Nylands traditione­lla fiskecup har kört i gång och Carl Holmberg har varit effektiv. Sina tre fiskar har han fångar med katsa i Svartån.

– Har aldrig fått gös i katsa förut, skriver han.

Därtill har Bruno Sandin med hand fångat en 25 centimeter lång havsnål i Gyllskär, Barösund.

Fiskecupen är öppen för fiskar som fångats i Västnyland mellan den 1 juni och den 31 augusti. Fiskar av alla slag kan anmälas till cupen. Varje art tävlar i sin egen klass, vikten är avgörande för placeringe­n. Fiskarna ska vara fångade inom VN:s spridnings­område, i vid bemärkelse, och i första hand med redskap för fritidsfis­ke.

GÖS.

I cuptabelle­n får tre fiskar per klass plats samtidigt. Den minsta faller nedåt, kanske ur tabellen, då en större anmäls. I gäddklasse­n brukar det bli trängsel. För att ge spinnfiske­gäddor en chans kan gäddklasse­n vid behov utökas.

I höst deltar alla fiskar som anmälts under cuptiden i utlottning­en av fiskebeton­ade pris. De fiskare som finns kvar i jubileumså­rets slutliga cuptabell får ett diplom. Därför är det viktigt att fiskarens fullständi­ga postadress finns med bland kontaktupp­gifterna. Fyll i uppgiftern­a om din fångst på www. vastranyla­nd.fi/fiskecupen. Det gäller att vara exakt med mått och vikt. Ladda också gärna upp en bild på fångsten och fiskaren.

Cuptabelle­n publiceras en gång i veckan hela sommaren. VN:s fiskecup dokumenter­ar vilka slags fiskar som under en säsong fångas i våra vatten. Därför noteras också anmärkning­svärda fångster som tagits med profession­ella redskap och metoder.

Carl Holmberg, Karis. Katsa i Svartån den 6 juni.

GÖS

1 460 gram.

Carl Holmberg, Karis. Katsa i Svartån den 5 juni.

HAVSNÅL 7 gram.

Bruno Sandin, Esbo. För hand i Gyllskär, Barösund den 2 juni.

SUTARE 1 150 gram.

Carl Holmberg, Karis. Katsa i Svartån den 5 juni.

 ?? FOTO: CARL HOLMBERG ?? 1460 gram vägde Carl Holmbergs fångst. GÄDDA 5 240 gram.
FOTO: CARL HOLMBERG 1460 gram vägde Carl Holmbergs fångst. GÄDDA 5 240 gram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland