Västra Nyland

Antti Ruuskanen gjorde ingen besviken när han tävlade i Karis i söndags. Han avslutade spjuttävli­ngen i Aktia Games med ett kast på 85,15 och tog både segern samt ett stort steg mot VM.

Antti Ruuskanen klarade VM-gränsen med sitt sista kast i Aktia Games i Karis i söndags. IF Raseborgs Teo Takala var inte nöjd med sin insats i spjuttävli­ngen.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

På söndagskvä­llen var det dags för Antti Ruuskanen att inleda sin spjutsäson­g. Han tävlade i Aktia Games i Karis och inför den sista omgången låg han på andra plats efter att ha kastat 80,12 meter.

Då fick EM- och OS-medaljören till en bra träff och mäktade med ett kast på 85,15 meter. Det räckte till seger och kinesen Zhao Qinggang blev andra. Hans längsta kast mätte 83,84 meter. Tävlingens andra kinesiska representa­nt, Ma Qun, lade beslag på tredje platsen. Han kastade 78,54 meter.

– Det var en bra tävling och jag visste att jag är i bra skick. Min skada vållar mig inte längre några problem och jag kände att så länge tekniken stämmer så har jag långa kast i mig, säger Ruuskanen.

På samma gång klarade han VMgränsen. Det betyder att Finland för tillfället har tre idrottare som har överskridi­t gränsen på 83 meter. Förutom Ruuskanen har också Toni Kuusela och IF Raseborgs Oliver Helander klarat den.

– Det är så klart alltid kul att klara av en gräns i ett tidigt skede av säsongen. För min del är det ännu oklart var jag tävlar nästa gång, men det finns många bra tävlingar att välja mellan i Finland, säger Ruuskanen.

”Inte en bra tävling”

Oliver Helander tävlade inte i Karis, men det gjorde klubbkompi­sen Teo Takala. Hans resultat blev 74,70 meter och det räckte till en sjunde plats. Efteråt var han inte nöjd med sin insats.

– Det här var inte en bra tävling. Jag fick inte benen att fungera även om jag hade en bra känsla före tävlingen. Samtidigt tävlade jag också i Åbo i tisdags, säger Takala.

Även om söndagen inte gick som tänkt så är Takala ändå nöjd med sin säsongsinl­edning.

– Det har börjat bra och för mig är det stora målet att få till ett kast på 80 meter. Dessutom hoppas jag på att kvala in till universiad­en.

”Det här var inte en bra tävling. Jag fick inte benen att fungera även om jag hade en bra känsla före tävlingen”

Teo Takala

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? TILLBAKA. I förrgår tävlade Antti Ruuskanen för första gången den här säsongen och han gjorde det i Karis.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM TILLBAKA. I förrgår tävlade Antti Ruuskanen för första gången den här säsongen och han gjorde det i Karis.
 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? SEGER. Antti Ruuskanen bärgade segern i Karis med sitt sista kast.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM SEGER. Antti Ruuskanen bärgade segern i Karis med sitt sista kast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland