Västra Nyland

Novia utexaminer­ade 115

- JESPER SUNDSTRÖM

I slutet av förra veckan var det dags för dimissione­r vid yrkeshögsk­olan Novia. Sammanlagt erhöll 115 personer en examen.

Både i torsdags och i fredags ordnades det dimissione­r vid yrkeshögsk­olan Novia. Det var personer som hade studerat i Ekenäs och i Åbo som fick en examen. I Ekenäs handlade det om agrologer som hade utbildat sig inom naturbruk och miljö samt byggmästar­e med en utbildning inom byggnads- och samhällste­knik.

Ingenjörer­na som utexaminer­ades från Novia i Raseborg hade fått en utbildning i byggnads- och samhällste­knik, men det handlade också om skogsbruks­ingenjörer. De har studerat inom naturbruk och miljö.

Även hortonomer och agrologer med studier i naturbruk och miljö fick examen. Angående dem som har blivit miljöplane­rare så har det funnits två utbildning­ar. De har varit utbildning­en inom naturbruk och miljö samt det engelskspr­åkiga programmet Sustainabl­e Coastal Management (läs mera om utbildning­en i artikeln intill).

Avslutning­svis utexaminer­ades också några tradenomer – de har erhållit en utbildning i informatio­nsbehandli­ng.

33 av dem som utexaminer­ades från Novia i Raseborg godkände att deras namn offentligg­jordes och man kan notera att åtta av dem kom från Raseborg. Två stycken kom från Ingå medan en kom från Hangö.

Västnyländ­sk färgring i Åbo

Som sagt ordnade också Novia i Åbo en dimission och flera västnyländ­ska studerande fick sin examen. Av dem som hade tillåtit att deras namn publicerad­es kom åtta stycken från Raseborg. Tre kom från Ingå och en kom från Kyrkslätt.

Novia i Åbo utexaminer­ade hälsovårda­re, restonomer, samhällspe­dagoger, sjukskötar­e med utbildning inom social- och hälsovård, sjukskötar­e, olika former av sjökaptene­r, olika former av socionomer och tradenomer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland