Västra Nyland

Ny tävling, samma resultat för Sandblom

- JESPER SUNDSTRÖM

Förra tisdagen blev det 184 centimeter för Linda Sandblom i Åbo och i söndags klarade hon samma höjd i Karis. Det gav en andra plats.

HIK-friidrotts Linda Sandblom tävlade i Aktia Games i söndags och hennes resultat i höjdhoppst­ävlingen var 184 centimeter. En höjd hon klarade av på sitt första försök. Precis som hon gjorde med alla höjder innan det. Sandblom behövde endast ett hopp på, i tur och ordning, 171, 175, 178 samt 181 centimeter.

– Det är skönt att vara så här stabil och jag var ju felfri fram till 187 centimeter, säger hon.

På den höjden blev det tre rivningar och det innebar att Sandbloms tävling var över. Heta Tuuri klarade däremot av höjden och var bäst i Karis. För hennes del var 187 centimeter personligt rekord, men hon klarade inte av 190 centimeter.

Sandblom konstatera­r att hennes resultat inte ger en rättvis bild av hennes känsla.

– Resultatmä­ssigt är det inte lika bra som det känns i kroppen, men jämfört med min senaste tävling så var det igen bättre. Efter dagens tävling får jag fokusera på ribbpasser­ingen och analysera den. Det är också en skön känsla för det är länge sedan som det endast är passeringe­n som har varit problemet.

”Höjder jag vill slåss på”

När Sandblom tävlade i Åbo förra veckan blev hon av med sitt finländska utomhusrek­ord. Ella Junnila hoppade 194 centimeter, det var en centimeter högre än Sandbloms tidigare rekord. Även om det inte längre är Sandblom som är rekordhåll­are utomhus så stör det henne inte så mycket.

– Jag kan inte säga att det känns på något särskilt sätt för att hon tog rekordet. Däremot är det helt klart att det handlar om en höjd jag vill vara med och slåss på.

Sandblom tävlar nästa gång på midsommard­agen och då åker hon till Kuortane. Samma plats där hon har noterats för sitt personliga – och vid den tiden även finländska – rekord. Det återstår att se hur det går, men den förra veckan böjd åtminstone på två tävlingar där hon klarade av att hoppa 184 centimeter.

– Så klart var det roligt att tävla inför min egen publik, men jämfört med i tisdags så var det nog aningen klent på läktarna. Då var det 13 000 åskådare på plats och gärna hade det fått vara flera här också, säger Linda Sandblom.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? ANDRA PLATS. Linda Sandblom hoppade 184 centimeter i Karis och det räckte till en andra plats.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ANDRA PLATS. Linda Sandblom hoppade 184 centimeter i Karis och det räckte till en andra plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland