Västra Nyland

Söderlund nöjd med premiären

- JESPER SUNDSTRÖM

IF Raseborgs Tomas Söderlund inledde säsongen på hemmaplan i Karis i förrgår. Han blev andra i kultävling­en.

I söndags tävlade Tomas Söderlund utomhus för första gången i år. Det handlade om Aktia Games som avgjordes i Karis och Söderlunds längsta stöt mätte 18,51 meter.

Den kom i fjärde omgången och utöver det hade Söderlund endast ett godkänt resultat – 17,56 meter.

– Det var en bra öppning av mig. Jag har haft en tung vecka, men känslan var bra på min förberedan­de träning i fredags. Det kändes också bra på uppvärmnin­gen. Däremot är det ändå alltid svårt att säga hur det går när tävlingen kör i gång, säger Söderlund.

Timo Kööpikkä vann i Karis efter att ha stött 18,97 meter. Mikko Toiviainen blev tredje och hans bästa resultat var 17,80 meter.

– Det här var min tredje tävling och i dag blev vissa stötar lite höga. Bara jag får det under kontroll så tror jag att jag kan få bra resultat till stånd, säger Kööpikkä.

Oväntad insats av Kangas

Däremot var det överraskan­de att Arttu Kangas blev utan resultat. Sex försök resulterad­e i sex underkända stötar. Söderlund räknar ändå med att det i vanlig ordning är Kööpikkä och Kangas som han kommer att kämpa mot i sommar.

– Jag hoppas kunna utmana dem i FM och har jag en bra dag samtidigt som de inte har en lika bra dag så kan det bli spännande. För min del är det ändå SFI-mästerskap­en i Karis som är det stora målet i år, säger Söderlund.

Han säger att följande tävling blir kulkarneva­len i Lojo som avgörs den 29 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland