Västra Nyland

BK-46 spelade två oavgjorda matcher

- SUNDSTRÖM JESPER

BK-46 spelade två matcher på kort tid i slutet av förra veckan. I torsdags blev det oavgjort och så var även fallet i söndags.

I torsdags blev det i division 3 oavgjort för BK-46 på hemmaplan i Karis. Laget ledde ändå med 1–0 efter första halvleken och målet gjordes av Niklas Roiha. Men en bit in i andra halvleken kvitterade gästande HIFK/2 med ett långskott och BK inkasserad­e ett tungt poängtapp.

I söndags var det dags för en ny match och nu var det EsPa som väntade i Esbo. Även den här gången blev det oavgjort för BK. Matchen slutade 0–0.

– Det var en svår match, men det var ändå vi som förde spelet och hade kontroll. Vi hade många lägen och till exempel missade Niklas Roiha några chanser. Dessutom hade Ander Amasorrain en nick som han borde ha nätat på, säger BK:s spelande tränare Oscar Hafström.

Han är ändå nöjd med lagets spel och konstatera­r att BK höll ihop hela matchen. Men han poängterar också att laget har svårt att göra mål.

– Man kan nästan säga att vi behöver tio lägen för att göra ett mål. Däremot är jag lite överraskad av EsPa:s insats. Jag räknade med att de skulle spela ännu bättre, men vi hade inga större problem med deras försök. Dessutom fungerade vår press bra.

Efter åtta omgångar ligger BK på sjätte plats i tabellen med 13 poäng. Även om BK har spelat oavgjort i de två senaste matcherna så anser Hafström att lagets spel börjar vara som det ska.

– Vi blir bättre hela tiden och med tanke på att vi egentligen hade ett nytt lag före säsongen så har det gått riktigt bra.

Nu väntar en kort paus för BK och säsongen fortsätter den 27 juni med en ny bortamatch. Då är det SexyPöxyt som gäller på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland