Västra Nyland

EIF vann äntligen

- JESPER SUNDSTRÖM

Sex raka förluster och en målskillna­d på 2–31. Det var EIF-damernas utgångsläg­e inför bortamatch­en mot KP-75/InterMilla­t. Då tog EIF säsongens första seger.

Division 3-säsongen har börjat tungt för EIF:s fotbollsda­mer. Efter sex spelade omgångar låg laget sist i tabellen med noll poäng och i fredags var det dags för en bortamatch mot KP-75/InterMilla­t. Även det ett lag som ligger på fel sida om nedflyttni­ngsstrecke­t. EIF kom till spel utan tränaren Simon Sid, men i hans ställe tog lagkaptene­n Emma Westerdahl ansvar som spelande tränare. EIF stod för en bra match och i 20:e minuten gjorde Znar Ismaelsson 1–0.

– Hon slog en retur i mål. Vi hade ett stort bollinneha­v i dag och vi höll till mycket på offensiv planhalva. Förmodlige­n mera än vad vi har gjort i någon av de tidigare matcherna, säger Kim Malmberg, lagledare i EIF.

Ismaelsson­s fullträff var den enda i första halvleken och även efter paus fortsatte EIF:s fina spel. Trots att det inte har blivit några segrar för EIF i år så har ändå de senaste matcherna bjudit på ett bättre spel. I förra omgången stod laget för en bra insats på hemmaplan, men inkasserad­e en tung förlust. Så gick det inte i fredags. EIF vann med 1–0 och säsongens första seger var ett faktum.

– Resultatet i den förra matchen var en besvikelse, men i dag lyckades vi ta en välförtjän­t seger, säger Kim Malmberg.

EIF:s säsong fortsätter i morgon kväll med en hemmamatch mot HIFK.