Västra Nyland

Magnus Hellström och Tommy Björkqvist tar över Hicken

- JESPER SUNDSTRÖM

FC HIK har två nya tränare för sitt division 3-lag i fotboll. De är Magnus Hellström och Tommy Björkqvist.

Det var efter förra veckans hemmamatch mot EsPa som HIK-tränaren Mats Nyström meddelade att han avgår. Tabelljumb­on Hicken har fått en tung start på säsongen och Nyström konstatera­de att han inte längre får ut någonting av att träna en tunn trupp med flera skador.

I tisdags kunde Hicken sedan presentera sin nya tränarlösn­ing. Magnus Hellström och Tommy Björkqvist håller i trådarna för resten av säsongen.

– De var villiga att ställa upp och oberoende av hur det går så kommer de endast att träna laget den här säsongen, säger Fredrik Berglund, ordförande i Hicken.

Han konstatera­r att det var ganska enkelt att besluta sig för att låta Hellström och Björkqvist ta över. Senast har duon hållit i trådarna för ett juniorlag.

– Men Magnus har erfarenhet av att träna herrlag och Tommy har en lång spelarkarr­iär bakom sig. De har redan hållit i trådarna för några träningar och spelarna har tagit väl emot dem. I måndags var det drygt 20 spelare på träningen och det var så klart bra.

Vidare lyfter han även fram att tränarna fortsätter med sina uppgifter i Hickens pojklag för spelare födda 2006 eller 2007.

– Så man kan lugnt säga att de kommer att ha mycket att göra som tränare.

uI går kväll spelade Hicken en viktig bortmatch mot HIFK/2. Läs hur det gick på www.vastranyla­nd.fi.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? FÖRÄNDRING. FC Har haft en tung säsongssta­rt, men nu har laget nya tränare.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM FÖRÄNDRING. FC Har haft en tung säsongssta­rt, men nu har laget nya tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland