Västra Nyland

Ekenäsbåt segrade i Postrodden

- JESPER SUNDSTRÖM

Förra lördagen avgjordes Postrodden på Åland och för tredje året i rad var det en Ekenäsbåt som vann. Rolf Fagerström hörde till dem som vann och han deltog i Postrodden för 40:e gången.

Förra veckoslute­t var det dags årets upplaga av Postrodden på Ålands hav. Precis som under de två senaste åren så var det Ekenäsbåte­n Ålands haf som vann. Rolf Fagerström ingick i besättning­en och han säger att han deltog i Postrodden för 40:e gången.

– När jag var med första gången så tävlade jag tillsamman­s med ett gäng som jag tidigare hade paddlat med och efter det har det rullat på. I samband med prisutdeln­ingen sade arrangörer­na skämtsamt till mig att jag nu får ställa in siktet på att delta 50 år i rad så jag är väl illa tvungen att göra det.

Utöver Fagerström ingick Marcus Sjölund, Mats Wikström och Patrik Fagerström i besättning­en. De tog sig över havet på fem timmar och 29 minuter. Det var ungefär en timme snabbare än en annan Ekenäsbåt, Skedö Sandra. En båt som i sin tur lade beslag på andra platsen.

– Visst kan man säga att det krävs en del för att klara av Postrodden och vi tränar ganska mycket. Däremot deltar vi inte i flera tävlingar än det här, men tidigare har vi gjort det, säger Rolf Fagerström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland