Västra Nyland

Två förluster för EIF

- JESPER SUNDSTRÖM, THOMAS SUNDSTRÖM

I onsdags inkasserad­e Ekenäs IF två fotbollsfö­rluster. Såväl herrsom damlaget förlorade med klara siffror.

EIF spelade en bortamatch mot Jaro i herrarnas division 1 i onsdags. Både EIF och Jaro hade några lovande lägen i första halvleken, men ställninge­n var 0–0 i paus.

– Första halvleken var riktigt bra av oss. Inlednings­vis hade vi lite problem med Jaros press, men efterhand blev det bättre, säger EIF-tränaren Gabriel Garcia Xatart.

I början av andra halvlek gjorde Severi Kähkönen 1–0 för Jaro och av bara farten satte Johan Brunell 2–0 på en frispark och det följdes Luis Robles 3–0-mål. Jaro vann med samma siffror.

– Vi fick en dålig start på den andra halvleken, det var fem katastrofa­la minuter. När Jaro gjorde sina mål var det ingen som ledde laget på planen och kommunikat­ionen fungerade heller inte som den ska, säger Xatart.

EIF:s säsong fortsätter på fredag kväll med en bortamatch mot TPS.

EIF-damerna förlorade

Också EIF:s damlag förlorade i onsdags. Gästande HIFK vann division 3-matchen i Ekenäs med 5–0. Trots att mittenlage­t HIFK tog en målmässigt klar seger var den första halvleken var jämn. HIFK var dock mera effektivt framför mål och två snabba mål i mitten av halvleken betydde att 1–0 blev 3–0.

Efter det var saken mera eller mindre klar. Efter paus gjorde HIFK ännu två mål och vann till slut med 5–0.

I EIF var Znar Ismaelsson företagsam i anfallet, men hade inte marginaler­na med sig i avsluten. Också Emma Westerdahl var viktig för hemmalaget.

– Vi hade kanske inte riktigt den attityd vi borde ha haft och samtidigt mötte vi ett fysiskt mycket starkt lag. Vi kunde nog skapa chanser, men klarade inte av att göra mål, säger EIF-tränaren Simon Sid.

Damerna spelar nästa match på söndag och då kommer KOPSE till Ekenäs. efterhand tog Hicken över spelet.

– Vi hade flera chanser, men avsluten var inte tillräckli­gt bra. I 59:e minuten blev en HIFK-spelare utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort. Vi höll mycket boll i andra halvleken, men lyckades inte göra mål.

Han säger också att HIFK:s tränare blev utvisad. Hicken hade också två bekanta spelare med för första gången den här säsongen – Alexander Österlund och Ted Rosenström har återvänt till laget.

På fredag fortsätter Hickens säsong med en bortamatch mot FC Espoo/2. uLäs mera om den förra veckans fotbollsma­tcher på vastranyla­nd.fi

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland