Västra Nyland

Degersjölo­ppet lockade 200

- JESPER SUNDSTRÖM

I fredags avgjordes det traditione­lla Degersjölo­ppet i Fiskars. Vili Niemi var snabbast på 15 kilometer för herrar och motsvarand­e damklass vanns av Veera Lehto. Otto Loukkalaht­i från Karis vann herrarnas sju kilometer långa lopp.

Som sig bör inleddes midsommarf­irandet i Fiskars med Degersjölo­ppet. Juhana Lehtilä är ordförande för arrangörsf­öreningen FU-47 och han säger att drygt 200 löpare hade anmält sig till loppet.

– Då räknar jag också med de yngsta löparna. Vi är nöjda med den här siffran.

De som sprang längst tog sig an en rutt på 15 kilometer och i den allmänna herrklasse­n var PR:s Vili Niemi snabbast. Hans tid var 53.47 och Antti Parjanne från Lynx var en dryg minut långsammar­e och blev tvåa.

Jaakko Mäkelä blev tredje. IF Solvalla Vargarnas löpare hade tiden 57.51. Hemmalöpar­en Vilho Loukkalaht­i blev sjunde efter att ha tagit sig i mål på en timme och drygt fyra minuter. I damernas motsvarand­e klass vann Veera Lehto från HeJy. Hon behövde en timme och 18 minuter på sig för att komma i mål. Det var ungefär tio minuter snabbare än Meri Alasaukko-Oja som var tvåa.

Dock kan det noteras både Yvonne Grunell som vann 15 kilometer för damer 40 och Tuula SivanderHe­inonen som var snabbast på 15 kilometer för damer 50 hade bättre tider än Lehto.

Loukkalaht­i var snabbast

FU-47:s Otto Loukkalaht­i var snabbast på sju kilometer för herrar. Hans tid var 25.37. Damernas sju kilometers lopp vanns av Saara Nikander från LUU som hade tiden 28.04.

– Känslan är bra just nu och jag fick ett sådant lopp som jag önskade. Jag har orienterat mycket den senaste tiden och har inte hunnit med så mycket banlöpning så det här var ett bra lopp. Rutten var krävande och det var exakt vad jag var ute efter, säger Loukkalaht­i som också konstatera­r att han nu ställer in siktet på hinderlopp­et i SFIM i Karis.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? SNABBAST. Otto Loukkalaht­i (med nummer 178) vann sitt lopp i Fiskars på midsommara­fton.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM SNABBAST. Otto Loukkalaht­i (med nummer 178) vann sitt lopp i Fiskars på midsommara­fton.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland