Västra Nyland

Raseborg open avgörs den här veckan

- JESPER SUNDSTRÖM

På torsdag börjar golftävlin­gen Raseborg open på Bruksgolf i Pojo. Efter det ska deltagarna golfa på Ekegolf och på Nordcenter.

Raseborg open avgörs den här veckan under tre dagar på tre golfbanor i Raseborg. Tävlingen börjar på torsdag och då spelar deltagarna på Bruksgolf i Pojo. Ett dygn senare beger man sig till Ekenäs och tävlingen avslutas på lördag med en runda på Nordcenter i Pojo.

Mats Grönblom är ansvarig för försäljnin­g och marknadsfö­ring på Nordcenter och han säger att arrangörer­na ser fram emot tävlingen.

– I fjol hade vi 80 deltagare, men i år tror vi att det kanske kan dyka upp aningen färre. Det beror på att tävlingen nu avgörs torsdag till lördag medan vi i fjol spelade fredag till söndag.

Men det finns en tanke med tidpunkten. Grönblom säger att genom att tävlingen tar slut på lördag så är det möjligt att bege sig till Raseborg festival i Karis efter middagen på Nordcenter.

– Om det finns tillräckli­gt stort intresse för att göra det kan vi säkert ordna transport till festivalen.

Han konstatera­r att tävlingen har utvecklats till en tradition.

– Jag anser att det här är en tävling som har en plats i tävlingska­lendern. Alla banor planerar det här evenemange­t tillsamman­s, men när tävlingen börjar så arrangerar ju alla i princip var sin tävling.

Deltagaran­talet brukar alltså ligga på drygt 80 golfare och det återstår att se hur många som kommer i år. Grönblom säger att tävlingar i regionen överlag brukar locka 70– 90 golfare.

– Samtidigt är det här en öppen tävling och det är möjligt att endast delta i någon av rundorna. Särskilt med tanke på att vi börjar redan på torsdag så kan det säkert vara ett bra alternativ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland