Västra Nyland

EIF/Akademi sänkte Töölön Taisto

- JESPER SUNDSTRÖM

EIF/Akademi mötte Töölön Taisto i division 3 i förrgår. EIF var klart bättre och vann rättvist i Ekenäs.

EIF spelade våromgånge­ns sista hemmamatch i onsdags och för motståndet stod Töölön Taisto som låg på fjärde plats i tabellen. EIF var nionde, men trots det var Ekenäslage­t klart bättre än sin motståndar­e.

EIF orkade mera, spelade bättre och tog ledningen med 1–0 i nionde minuten. Benjamin Tuovinen slog ett snyggt inlägg och Noah Lundström stötte bollen i mål. Efter ledningsmå­let följde EIF:s enda dåliga sekvens i första halvleken. Taisto startade ett anfall och det dröjde inte länge förrän matchen var kvitterad. Efter det fanns det endast ett lag på planen. EIF hade ett stort bollinneha­v och laget skapade flera chanser. Taisto hängde inte alls med och i takt med att konditione­n tröt, blev de sena tacklingar­na flera.

Trots ett stort spelöverta­g dröjde det innan EIF tog ledningen, men till slut kom det andra målet. Strax före pausen fick EIF en frispark och den sköts av Jakob Gottberg. Han träffade stolpen och Alexandre Fontaine höll sig framme på returen – 2–1 till EIF.

Avgörande mål

I början av andra halvleken lättade EIF kanske aningen på gasen och det ledde till att Taisto hade ett par anfall. Ganska snabbt tog EIF ändå tillbaka kommandot och efter en dryg timme gjorde inhopparen Alysson Soares 3–1. Han placerade sig lämpligt på en hörna och nätade med ett snyggt volleyskot­t.

– Det var jämnt när jag blev inbytt, men då fick jag ett fint läge och kunde göra mål. Visst var det viktigt att vi utökade vår ledning och det kändes nog som att vi avgjorde matchen med det tredje målet, säger Soares.

Några minuter senare tog gästernas Harry Kossigbo sitt andra gula kort och blev följaktlig­en utvisad. På samma gång punkterade han matchen för efter det gav Taisto mer eller mindre upp. EIF vann till slut med 4–1 och det sista målet gjordes av Tim Sonntag.

Soares konstatera­r att det var viktigt för EIF att ta en seger efter förlusten i förra omgången. Vinsten innebar att EIF har tretton poäng efter tio omgångar. Soares är nöjd med säsongsinl­edningen och berömmer tränaren Johan Estlander.

– Han är en positiv kille och jag känner ju honom sedan tidigare. Vi har spelat futsal tillsamman­s, men jag har också mött honom när jag var i Hicken.

EIF:s sista match före sommarpaus­en spelas på onsdag och då väntar HPS i Helsingfor­s. uI går kväll spelade BK-46 en match i samma serie mot SexyPöxyt. Läs hur det gick på www. vastranyla­nd.fi.

?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? DÄR SATT DEN. Noah Lundström ett ögonblick innan han förde upp EIF i 1–0.