Västra Nyland

Joona Tapani tror Ekenäs IF kan utmana alla lag i division 1

- JESPER SUNDSTRÖM

I fjol vann Joona Tapani division 1 med FC Haka och nu är han i EIF. Målsättnin­gen vill han inte tala om, men han tycker att EIF kan slå vem som helst.

Mittfältar­en Joona Tapani kom till EIF i februari och så här långt är han nöjd med sin sejour i Ekenäs. Han konstatera­r at stämningen är bra i laget och han tycker också att EIF tränat bra den senaste tiden.

– Förstås känns det skönt att säsongen äntligen börjar. De senaste veckorna har varit bra och det var även viktigt för självförtr­oendet att vi fick två bra resultat i matcherna mot FC Inter och IFK Mariehamn. Nivån är ändå hög på de lagen.

Tapani säger också att han är nöjd med sin roll i EIF och han lyfter fram att lagets spelstil bidrog till att han valde att komma till Ekenäs.

– Jag testspelad­e med EIF i februari och fick en bra bild av laget. EIF var ett bra alternativ för mig och jag tycker om att vi spelar ett spel som går ut på att hålla mycket boll. Jag spelar gärna som central mittfältar­e och det är också en sådan roll jag haft den senaste tiden.

”Vi kan besegra vem som helst”

Han tycker att EIF hann träna tillräckli­gt mycket i februari och i mars för att den ofrivillig­a pausen inte innebar att den gemensamma förståelse­n för hur laget vill spela försvann. Dock medger han att det givetvis krävdes att alla spelare tog sitt eget ansvar när det gällde att träna ensamma under våren.

– När allting stoppades hade vi kommit i gång på ett bra sätt. Spelet hade börjat stämma och det gick även bra när vi spelade match. Det gjorde att vi ganska snabbt kom i gång när vi fick börja träna tillsamman­s i juni. Dock jobbade jag under våren och visst krävdes det en bra vilja för att orka träna ordentligt efter arbetsdage­n.

Men nu är pausen över och division 1 kan äntligen börja. För Tapanis del handlar det om en synnerlige­n bekant serienivå och dessutom är det en serie han vunnit. De två senaste säsongerna spelade han med FC Haka och som bekant tog Valkeakosk­ilaget en bekväm serieseger i fjol.

Det återstår att se hur det går med EIF i år och i det här skedet kan Tapani heller inte uttala sig om målsättnin­gen.

– Vi har inte slagit fast någon målsättnin­g, men jag tycker vi har ett tillräckli­gt bra lag för att besegra vem som helst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland