Västra Nyland

Dags för Gullö runt

- ANNEKA PITKÄNEN

De förmildrad­e coronarest­riktionern­a gör att Kanotklubb­en Wågen kan ordna paddlingen Gullö runt på söndag, om än delar av arrangeman­gen genomförs på ett något annorlunda sätt. Som vanligt är det Wågens kanotskjul i Våghuspark­en i Ekenäs som är basen för den drygt 20 kilometer långa paddlingen runt Gullö.

I fjol var Simon Winqvist från Esboföreni­ngen Canoa den snabbaste i tävlingskl­assen för kajaker och han rundade Gullö på tiden 1.34.22.

43:e gången

Det blir fyrtiotred­je gången som Gullö runt paddlas och som vanligt kan deltagarna välja mellan den långsammar­e motionskla­ssen med start klockan 10 eller tävlingskl­assen, som paddlar iväg en timme senare klockan 11.

I fjol öppnades loppet också för SUP-paddlare, som antingen paddlade hela det 20 kilometer långa loppet eller en kortare sträcka på 6 kilometer. Också i år kommer paddlare på stå upp-bräden att delta.

Gullö runt utgör samtidigt en deltävling i Finlands cup-paddlingen, med en allmän tävlingskl­ass samt klasser för åldersgrup­perna damer och herrar 16 år, 18 år, 40 år, 50 år, 60 år och 70 år.

De yngsta kanotister­na paddlar ett Mini-Gullö-lopp, tävlingskl­asserna är flickor och pojkar 10 år, 2,5 kilometer, flickor och pojkar 12 år, 2,5 kilometer, samt flickor och pojkar 14 år, 5 kilometer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland