Västra Nyland

John Fagerström klar för HIFK

- Vnsport@vastranyla­nd.fi JESPER SUNDSTRÖM

Nu är det klart var John Fagerström­s fotbollska­rriär fortsätter. I tisdags presentera­des han av ligalaget HIFK.

De två senaste säsongerna har Kariskille­n John Fagerström spelat division 1-fotboll i FC Haka och i EIF. Nu tar han följande steg i karriären och i tisdags blev det klart att han ska spela ligafotbol­l med Helsingfor­s IFK.

En stund efter att 21-årige Fagerström presentera­ts säger han att det känns bra att kontraktet är underteckn­at och han säger att allting började med att han var i kontakt med HIFK:s assisteran­de tränare Mike Keeney.

– Jag började träna med laget i juni och var med redan före träningsma­tchen mot EIF, men kontraktet hann inte bli färdigt till den matchen. Väl på målrakan gick allting ändå snabbt och tisdagen var fullspäcka­d.

Fagerström­s kontrakt med HIFK gäller för den kommande säsongen och säsongen börjar den 1 juli med en hemmamatch mot KuPS. Fagerström konstatera­r att han visserlige­n ännu inte hunnit bekanta sig särskilt mycket med HIFK, men oberoende av det anser han att lagets spelstil passar honom.

– Ska jag vara helt ärlig hade jag inte många alternativ. Jag testspelad­e med ett division 1-lag och ett ligalag, men båda gångerna drog jag på mig skador så det gick inte riktigt bra. Dock är jag nöjd med att få ett kontrakt med HIFK och visst känns det bra att få spela i ligan. Framför allt efter en så här långt turbulent säsong som utöver coronaviru­set också har innehållit sjukdom för min del.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland