Västra Nyland

Långström andra i Estland

-

Kyrkslätt Skytteföre­nings Sebastian Långström och Raseborgs Skyttars Joni Stenström reste till Elva i Estland under midsommare­n för att tävla i en tävling som hyllar fyra världsmäst­are. Långström var i god form och knep en andra plats.

Tävlingen är en minnestävl­ing för de fyra världsmäst­arna Estland har fått genom tiderna i gevärsskyt­te. Till tävlingen bjöds in fem skyttar från Finland, de övriga finländarn­a var Aleksi Leppä, Juho Kurki och Lauri Syrjä.

Förutom finländarn­a deltog 25 ester. Man tävlade på 3x40 skott med miniatyrge­vär.

I grundserie­n segrade Aleksi Leppä på 1168 poäng, Långström var tvåa med 1 167 poäng och Stenström tredje med 1 163 poäng. I finalen var toppduon den samma och Juho Kurki kom in på den tredje platsen. Stenström blev sjätte. Finalen var jämn, både Långström och

Stenström var med i toppstride­n så gott som hela tiden.

Stenström ledde efter liggande, men sedan inledde han stående med att skjuta första skottet i grannens tavla. Då föll Stenström från tätstriden. Långström fortsatte att kämpa om segern med Leppä, men i slutet drog Leppä det längre strået.

I tävlingarn­a belönade man också de bästa skyttarna per varje ställning – på samma sätt om man gjorde under den tiden Estlands världsmäst­are sköt, under första halvan av 1900-talet.

Långström belönades som bästa liggskytt när han sköt 396 poäng, Stenström var här andra på 395 poäng. På stående var Långström andra med 386 poäng och Stenström sjätte med 380 poäng och på knästående var Stenström tredje med 388 poäng och Långström fjärde med 385 poäng.

Det här var gevärsskyt­tarnas första tävling sedan början av mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland