Västra Nyland

Succé för virtuell Ingådag

- ANTON EKLUND

Den första virtuella Ingådagen väckte entusiasm.

Över 300 personer deltog i årets Ingådag som för första gången ordnades virtuellt. Ingådagen sändes i direktsänd­ning på Ingå kommuns Youtube-kanal. Sändningen spelades in och kan nu ses i repris.

– Vi är nöjda med den siffran, speciellt när man ser att människor i efterskott har tittat på sändningen, säger Regina Ekblom, kultur- och kursplaner­are i Ingå kommun.

Konceptet var framgångsr­ikt och det är möjligt att kommunen fortsätter ordna det virtuellt även nästa år.

– Vi vet inte ännu med säkerhet om vi ordnar det digitalt nästa år. De som var med och ordnade programmet sade att det måste bli en tradition, men det kan hända att det i någon form ordnas i någon form ordnas digitalt, säger Regina Ekblom.

Den fysiska delen av Ingådagen hoppas kommunen kunna ordna nästa år. Torgförsäl­jarna och övrig kommersiel­l aktivitet hör till Ingådagen. Men även en digital version kan fungera som ett tillägg till de fysiska aktivitete­rna.

Som konferenci­er och värd i studion i biblioteke­t fungerade Simon Sid med bravur medan hans kollega från gruppen Sam Simon, Sam Sonntag, skötte tekniken med perfektion.

Under livesändni­ngen gavs deltagarna en inblick i hur det är att vara TikTok-stjärnan Jennifer Käld. Skådespela­ren Christoffe­r Strandberg, politikern Henrik Wickström, regissören Sven Sid och artisten Susann

Sonntag berättade om sina liv efter coronavåre­n.

Kommundire­ktör Robert Nyman och Ulla Gunnarsson diskuterad­e företagsam­het och utveckling i Ingå och det bjöds också på uppträdand­en av kommundjur­et Måsart, Sam Zimon och Susann Sonntag.

Anniina Raita som driver kaféet i det nyrenovera­de Café Wilhelmsda­l bjöd på en somrig Ingåmeny bestående av läckerhete­r av lokala råvaror.

Tre vinnare i Ingåbingot fick varsitt presentkor­t till lokala företag.

Ett oförglömli­gt ögonblick var när Putous-karaktären Salon Seija dök upp och klippte håret på Simon Sid. Sådant här händer endast i Ingå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland