Västra Nyland

Manninen avg jorde i sista sekunden

- JESPER SUNDSTRÖM

Lördagens innebandym­atch mellan ToTe och Knights verkade sluta oavgjort, men då steg Teemu Manninen fram. Han nätade i slutet och Knights vann med ett mål.

FBC Raseborg Knights mötte ToTe på bortaplan i herrinneba­ndyns division 2 i lördags. Knights tog säsongens första seger i förra omgången och mot ToTe tog laget ledningen i andra minuten. Valtteri Långs mål var det enda i första perioden, men ToTe kvitterade i början av andra perioden. Tobias Björklund svarade dock snabbt i powerplay med gästernas andra mål och av bara farten gjorde Patrick Juntunen 3–1.

Kevin Starck gjorde 4–1 i powerplay i 31:a minuten och läget var bra. ToTe reducerade ändå före den andra pausvilan och i tredje perioden gjorde laget två mål. Kvittering­en kom fyra minuter före slutet och matchen verkade gå till förlängnin­g. Dock fick Knights en sista chans och Teemu Manninen gjorde 5–4 med en sekund kvar att spela. Knights första seger under ordinarie matchtid var bärgad och säsongen fortsätter på fredag med en hemmamatch mot topplaget Indians II. Knights kommer till spel med fem poäng.

– Vi fick en bra start på matchen, men ToTe kom tillbaka. Överlag spelade vi ändå bra och vi hade även lägen att avgöra matchen tidigare än vad vi nu gjorde. Förstås kändes det bra när Teemu gjorde mål och för tillfället spelar vi bra, säger Knights tränare Aki Korkiakosk­i.

?? FOTO: VN-ARKIV ?? Teemu Manninen blev stor matchhjält­e för Knights.