Västra Nyland

SIF orkade en halvlek

- THOMAS SUNDSTRÖM

En knapp halvlek orkade Sjundeå IF stå emot Cocks i lördagens FM-ligamatch i herrhandbo­ll. Sedan gick det gästande Riihimäkil­aget sin väg och vann till slut med 33–26.

SIF räckte inte till mot starka Cocks, men inledninge­n var riktigt lovande. Efter 24 minuter var ställninge­n 13–13 sedan inte minst Carl Weurlander­s skytte fungerat bra.

– Vi spelar som vi kommit överens om, men samtidigt möter vi ett stort och starkt lag, sade SIF-tränaren Teddy Nordling.

Slutet av halvleken gick också till gästerna som gjorde fyra mål i följd och ledde 17–13 i paus. I andra halvlek gick sedan Cocks vidare och efter sex minuter var ställninge­n 22–15.

Den ledningen hade gästerna sedan inga större problem med att bevaka. Även om man har en bit kvar till tidigare säsongers nivå räcker det här också långt. Spelare som Ivan Mosic och Djordje Djekic är bra nyförvärv, medan Teemu Tamminen och Yury Lukyanchuk stiger fram när det behövs.

Leven tillbaka

I SIF gjorde vad man kunde, men truppen är smal – speciellt då man nu också fick klara sig utan Fredrik Karlsson. Carl Weurlander gjorde dock en bra första halvlek och positivt var också att målvakten Rony Leven är tillbaka efter sin skada. Han stod för ett bra inhopp i andra halvlek.

– Nu är det viktigt att han får litet minuter och kommer i gång, sade Nordling.

För SIF var det den fjärde förlusten på sex matcher när man nu går till landslagsp­aus. Efter det väntar två riktigt intressant­a matcher mot Grankulla IFK och Åbo IFK.

– Det är viktiga matcher, det är helt klart. Vi hade kanske kunnat ha något poäng till, men vi har de poäng som vi har. Vi fortsätter från det, sade Teddy Nordling.