Västra Nyland

Stadsbilje­tten omprövas

Stadsstyre­lsen i Raseborg gick i måndags enhälligt emot beredninge­n och ställde sig på bussbolage­t Amper & Wikströms sida i fråga om stadsbilje­tten. Bussbolage­t hade bett styrelsen ompröva ett beslut som fattades i oktober.

- JOHANNA LEMSTRÖM

I måndags tog stadsstyre­lsen ställning till en begäran om omprövning från bussbolage­t Amper & Wikström. Bolaget önskade att stadsstyre­lsen skulle ompröva ett beslut från den 18 oktober. Stadsstyre­lsen beslutade då att Raseborgs stadsbilje­tt införs på nytt från årsskiftet och ersätter Västra Nylands regionbilj­ett. Amper & Wikström har nu påpekat för stadsstyre­lsen att det innebär ett betydande inkomstbor­tfall för bolaget eftersom den inte motsvarade den tidigare Raseborgsb­iljetten.Bortfallet kan uppgå till 50 000 euro per år.

För kunden är de två biljettype­rna identiska – men inte för trafikante­n, eftersom den förra genererar intäkter i förhålland­e till resans längd medan den biljett stadsstyre­lsen beslutade om i oktober innebär en fast månadsersä­ttning.

Förslaget var att avslå bolagets begäran, men styrelsen godkände enhälligt omprövning­en och remitterad­e ärendet för ny beredning.

Pojobasera­de Ampers busstrafik och Wikströms busstrafik i Bromarv grundade för ett drygt år sedan det nya bussbolage­t Amper & Wikström tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland