Västra Nyland

Äldreservi­cechefen sade upp sig

Kirsi Ala-Jaakkola har sagt upp sig från jobbet som äldreservi­cechef i Raseborg. Hon går över till den privata sektorn och blir servicedir­ektör i Björneborg. –Branschen är densamma, boende för äldre, säger hon.

- JOHANNA LEMSTRÖM

Tillbaka till rötterna, till den tredje sektorn. Så beskriver Kirsi AlaJaakkol­a det som ligger framför henne efter att hon nyligen sade upp sig från sin tjänst som Raseborgs äldreservi­cechef.

– Jag blev erbjuden jobb som servicedir­ektör i en allmännytt­ig organisati­on och tackade ja. Det handlar om servicepro­ducentskap, ett boende för äldre, och eftersom jobbet finns i Björneborg innebär det också att vi flyttar, säger Kirsi AlaJaakkol­a.

Hon slutar jobbet som äldreservi­cechef inom några veckor och börjar det nya jobbet i januari.

Till Raseborg kom Kirsi AlaJaakkol­a efter fyra år som vd vid Yrjö ja Hanna Kodit. Hon började jobbet i Raseborg i maj 2013, så det hann bli drygt åtta år i Raseborgs tjänst.

– Och jag har trivts bra, vi har ett fantastisk­t gäng inom äldreomsor­gen. Det har varit givande att jobba med dem, jag har lärt mig mycket av dem. Jag har tyckt mycket om mitt jobb, säger Kirsi Ala-Jaakkola.

Hon säger att det är av personliga orsaker hon nu går vidare, vad som känns bäst för henne själv avgjorde.

– Det var dags för det här nu. Kirsi Ala-Jaakkola hoppas att staden rekryterar en efterträda­re eftersom hon ser det som viktigt att det finns någon som för stadens intressen vidare och kommunicer­ar mot det kommande välfärdsom­rådet.

Raseborgs social- och hälsovårds­direktör Benita Öberg meddelar att avsikten är att rekrytera en ny äldreservi­cechef. Frågan kommer upp i social- och hälsovårds­nämnden den 15 december. Då anhåller Benita Öberg av nämnden om att få starta rekryterin­gsprocesse­n.

– Rekryterin­gen börjar sedan så fort som möjligt och jag hoppas att nämnden kan fatta beslut om valet i februari 2022.

 ?? ENLUND
FOTO: VNARKIV/LINA ?? Äldreservi­cechef Kirsi Ala-Jaakkola lämnar Raseborg. Hon har fått ett nytt jobb i Björneborg.
ENLUND FOTO: VNARKIV/LINA Äldreservi­cechef Kirsi Ala-Jaakkola lämnar Raseborg. Hon har fått ett nytt jobb i Björneborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland