Västra Nyland

Ännu ett gammalt äventyr i ny förpacknin­g

- ALEXANDER EKELUND vnred@vastranyla­nd.fi

Alexander Ekelund har återupptäc­kt 15 år gamla Diamond och Pearl på Switch. Ibland kan det vara skönt att få resa tillbaka till svunna, lite enklare, tider, skriver han.

low.

Nu har turen kommit till 15 år gamla Diamond och Pearl att genomgå samma behandling.

För den som tagit del av de allra nyaste Pokémon-spelen, alltså remakes åsido, är den tekniska tillbakagå­ngen uppenbar. Grafiken är enklare i sin uppbyggnad, monstrens animatione­r och minspel mindre uttrycksfu­lla och rörelsefri­heten mer begränsad.

Personlige­n omfamnar jag den till största del med öppna armar. Ibland kan det vara skönt att få resa tillbaka till svunna, lite enklare, tider. Jag gillar hur man förvaltat den avskalade, lätt miniatyrfo­rmade designen genom smakfulla grafiska moderniser­ingar. I andra avseenden hade större ingrepp kunnat vara befogade. Vissa mindre smickrande rester från dåtidens begränsnin­gar, såsom de många återanvänd­a karaktärsm­odellerna, tillför inget positivt till retrokänsl­an.

Brilliant Diamond och Shining Pearl kommer kanske inte gå till historien som de bästa nyversione­rna i sitt slag, men att fånga och träna upp pokémons och utmana andra tränare blir trots allt aldrig gammalt.

För er med starka band till dessa specifika spel, eller som bara inte får nog av monstersam­landet, är detta en angenäm returtripp till Pokémons förlovade värld.

 ?? ?? Karaktärer syns i ett slags miniatyrfo­rmat då man rör sig i världen, för att anta sin fulla storlek i dialoger och strider. En charmig kvarleva från originalen.
Karaktärer syns i ett slags miniatyrfo­rmat då man rör sig i världen, för att anta sin fulla storlek i dialoger och strider. En charmig kvarleva från originalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland