Västra Nyland

Röda Korsets avdelning i Karis-Pojo höll höstmöte

- FRANK LINDHOLM

Röda Korsets Karis-Pojo-avdelning fick bland annat ny styrelse.

Röda Korsets Karis-Pojo-avdelnings höstmötet 23.11 hölls i Karis servicehus, där det enligt stadgarna beslöts om nästa års verksamhet­splan och budget. Ekonomin är under kontroll, vilket vi är nöjda över.

Konstatera­des att avdelninge­n fortsätter samarbetet med KarisPojo svenska församling samt med Raaseporin suomalaine­n seurakunta, stadens äldre- och hälsovård samt med föreningen Stöd för de äldre i Karis och Pojo.

Vändagen uppmärksam­mas med lokala evenemang i samarbete med Loka-Tapiola. FRK Karis-Pojo avdelning deltar vid blodgivnin­gen, insamlinga­r såsom Hungerdage­n samt vid olika katastrofi­nsamlingar. Avdelning har även samarbete med Frivilliga brandkåren på området.

Övrig verksamhet är stickckafé i Pojo, Postilla, flyktinghj­älp och hjälp vid integrerin­g av familjer, deltagande i Röda Kors-veckan och så vidare.

Trots pandemin har verksamhet­en till stor del kunnat förverklig­as.

Avdelninge­n har i dag närmare 250 medlemmar och nya medlemmar önskas välkomna med.

Vid mötet valdes till ny ordförande Frank Lindholm samt till vice ordförande Hannele Liljestran­d för åren 2022-2023. Käthe Rönnlund, Siv Allenius, Inger Blomqvist, MajBritt

Lindholm och Tuula Kuokkanen valdes till styrelsen för åren 2022-2023. Till verksamhet­sgranskare återvaldes Sinikka Johansson och till ersättare Taina Rönnblad.

Karis och Pojo avdelninga­rna sammanslog­s 2016 till en gemensam avdelning.

Vid höstmötet avtackades Tuula Kuokkanen med en liten gåva. Tuula Kuokkanen har fungerat som avdelninge­ns sekreterar­e 10 års tid och hon har utfört uppdraget med stor kunnighet och inspirerat oss andra. Lyckligtvi­s fortsätter hon ännu en period i styrelsen för att hjälpa och stöda oss andra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland