Västra Nyland

SIF fick ge sig till slut

- THOMAS SUNDSTRÖM

En riktigt bra insats räckte inte. Det blev ingen cupfinal för Sjundeå IF:s handbollsd­amer. Dicken vann onsdagens semifinal i Sjundeå efter stor möda – och förlängnin­g – med 28–27.

SIF–Dicken 27–28, 23–23 (13–9)

Semifinale­rna i damernas handbollsc­up avgjordes på onsdag kväll. I Grankulla tog GrIFK emot HIFK i en på förhand sett ganska öppen match. Segern gick till Grankullal­aget med 29–23.

I Sjundeå var däremot Dicken klar förhandsfa­vorit i den andra semifinale­n, men Sjundeålag­et bjöd på tufft motstånd. Finalplats­en var inte långt borta.

– Det var så bra jobbat av flickorna. Vi krigar otroligt bra. Men tyvärr blev det fel segrare, sade SIFtränare­n Jan Hagman.

Efter 17 minuter ledde SIF redan med 8–3 sedan Dicken inte kommit någon vart i anfallet. I SIF-målet spelade dessutom Saga Narkiniemi utmärkt och hemmaledni­ngen med 13–9 i paus var helt berättigad.

I andra halvlek uteblev Dickens

SIF: Madeleine Lindholm 13, Nora Wunch 4, Saara Lahtola 4, Mariela Lönnqvist 3, Natalie Jürgens 2, Nea Puijola 1.

Oväntade anstormnin­g, men till slut kom man ändå i kapp. Nora Wunch såg dock till med sitt 23–23-mål till att matchen gick till förlängnin­g på 2x5 minuter.

Där tog Dickens bredd ut sin rätt. Tre Dicken-mål i följd betydde 26– 23 och från det hann SIF inte i kapp.

SIF gjorde dock en bra match och hade planens två bästa spelare. Saga Narkiniemi spelade på en hög nivå matchen igenom och i anfallet var Madeleine Lindholm viktig.

För SIF är cupen däremot ett avslutat kapitel. Nästa match i FMserien är nästa onsdag borta mot HIFK.

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Saga Narkiniemi spelade på bra i SIF-målet.