Västra Nyland

Ny roll för Stenström

- JESPER SUNDSTRÖM

Joni Stenström har hoppat på ett intressant projekt. Raseborgs skyttars tidigare landslagss­kytt blir grentränar­e.

Den tidigare landslagss­kytten Joni Stenström från Ekenäs har utsetts till Finlands skytteförb­unds nya grentränar­e för gevärskytt­ar. Stenström som har tävlat för Raseborgs skyttar avslutade sin karriär i somras, men nu är han alltså redan tillbaka i skyttesamm­anhang.

– Jag vill hjälpa skyttar i allmänhet och framför allt juniorer. Jag hoppas att vi kan få ett uppsving på juniorsida­n som har varit lite på nedgång. Det finns flera duktiga unga skyttar, säger Stenström.

Han har inlett sin tränarutbi­ldning under hösten och kommer att samarbeta tätt med norrmannen

Leif Steinar Rolland som är gevärskytt­arnas chefsträna­re. Stenström konstatera­r att han framför allt ska fokusera på juniorland­slaget.

– Arbetet börjar nästa år, men vi har redan planerat en del med Leif. Även om det huvudsakli­gen är Leif som åker med på tävlingsre­sor kommer jag säkert också att göra det i viss mån. Åtminstone med juniorerna, men vi har ännu inte diskuterat det här, säger Stenström.

Under karriären deltog 26-åringen i flera internatio­nella mästerskap och tävlingar. Han har också tagit flera FM-medaljer. Och nu ska han alltså, som deltidsans­tälld tränare, hjälpa nästa generation skyttar att nå toppen.

– Det här kommer ganska snabbt efter att jag har avslutat karriären, men jag har varit på banan under hösten och jag har aldrig känt att jag vill lämna sporten. Nu vill jag jobba med skyttarna och hjälpa dem att utvecklas, säger han.

 ?? FOTO: LASSI PALO ?? Joni Stenström (t.v.) blir tränare. Här med chefsträna­re Leif Steinar Rolland.
FOTO: LASSI PALO Joni Stenström (t.v.) blir tränare. Här med chefsträna­re Leif Steinar Rolland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland