Västra Nyland

BK-46 pinade GrIFK länge

- Jesper Sundström

BK-46 hade alla chanser att vinna mot GrIFK, men föll till slut i den jämna ligamatche­n. Gästerna från Grankulla vann med två bollar i Karis.

HANDBOLL

Damernas handbollsl­iga återvände

till Karis på lördag eftermidda­g. BK46 spelade sin första hemmamatch i landets högsta serie sedan laget lämnade ligan sommaren 2019. Trots en bra insats räckte det ändå inte till en seger – Grankulla IFK vann med 24–22 efter att ha avgjort matchen i slutet av andra halvleken.

– Det var nog de tekniska missarna i första halvleken som avgjorde. Där tappade vi många bollar, säger BK:s Jannica Kullberg efteråt.

BK visade ändå att många lag kan få problem med Karislaget den här säsongen. Det var ingenting som skilde mellan lagen i första halvleken och de gånger något lag ledde med mera än ett mål var det BK som ledde med två.

BK klarade ändå inte av att rycka och följaktlig­en kvitterade GrIFK oftast snabbt efter att BK hade tagit ledningen. När det blev paus var ställninge­n 12–12.

– Ibland blev vi lite stillaståe­nde i anfallsspe­let på grund av deras höga försvar, säger Kullberg.

Det jämna spelet fortsatte i andra halvleken och i början ledde BK, men efter drygt tio minuter lyckades GrIFK både kvittera och ta ledningen. Men precis som BK i första halvleken lyckades GrIFK aldrig dra upp en stor lucka och med drygt fem minuter kvar ledde gästerna med två bollar.

Då brände BK ett långt anfall och några sekunder senare nätade Ella Paukku i andra ändan av planen. GrIFK ledde med 23–20 och målet blev viktigt när GrIFK tog sin seger. Därmed har BK öppnat säsongen med två förluster mot två av favoritern­a i serien. I premiären föll BK mot Dicken.

Oberoende av det tycker Jannica Kullberg det är kul att BK är tillbaka i ligan igen.

– Det är roligt att vara tillbaka och det är lite mera press. Nu har vi spelat mot de två stora finalfavor­iterna och jämför man dagens andra halvlek med den andra mot Dicken orkade vi betydligt bättre i dag, säger hon.

Serien fortsätter lördag nästa vecka med en hemmamatch mot Kyrkslätt IF.

– Vi mötte dem i nivåmätnin­gen i våras och det var jämna matcher, säger Jannica Kullberg.