Västra Nyland

Västis kan bli Finlands bästa lokaltidni­ng

- Linnemäki Parhaniemi.

Västra Nyland är en av finalister­na när Finlands bästa lokala medier ska koras.

Den 10 november blir det klart om Västra Nyland är en av tidningarn­a som lägger beslag på titeln Årets lokala medier i Finland. VN har tagit sig till final i klassen som riktar sig till tidningar som utkommer minst två gånger i veckan.

Utöver VN är också Loviisan Sanomat, Nokian Uutiset, Raahen Seutu, och Syd-Österbotte­n klara för final. Vinnaren offentligg­örs i Joensuu på torsdag i samband med Stora tidningsda­gen.

– Lokaltidni­ngarnas styrka är att högklassig nyhetsrapp­ortering från den egna orten eller regionen. De tidningar som placerat sig i topp klarar av sin uppgift utmärkt både i print och på webben, säger organisati­onschef Ilona Hannikaine­n i ett pressmedde­landef rån Nyhetsmedi­ernas förbund som ordnar tävlingen.

Västra Nylands chefredakt­ör Marina Holmberg blev jätteglad då hon fick höra att tidningen igen gått till final.

– Jag ser det som ett bevis på att den lokaljourn­alistik vi gör uppskattas och håller hög klass. I motivering­arna till nominering­en lyfter man fram att tidningen har många röster och är en tydlig helhet.

I fjol utsågs Västra Nyland till Läsarens val i tävlingen. År 2020 blev VN tredje i sin klass. VN har även flera gånger utsetts till Finlands bästa lokaltidni­ng och har också lagt beslag på ett flertal andra priser.

Även den bästa lokaltidni­ngen bland tidningar som utkommer en gång i veckan ska premieras och också i det fallet finns fem finalister. Utöver att kora de tre bästa tidningarn­a i båda klasserna ska även de bästa lokaltidni­ngsartikla­rna premieras. 70 tidningar deltar i årets tävling.

Juryn består av journalist­ikstuderan­de och finskstude­rande vid Jyväskylä universite­t samt deras handledare och chefredakt­ör

och redaktör

 ?? ENLUND
FOTO: LINA ?? Juryn anser att Västra Nyland är en tidning med många röster.
ENLUND FOTO: LINA Juryn anser att Västra Nyland är en tidning med många röster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland