Västra Nyland

RF Crew fortsätter övertyga – förlust för FBC Raseborg

INNEBANDY Säsongens fjärde delturneri­ng i innebandyn­s division 3 som under lördagen avgjordes i Vanda slutade med blandad framgång för Raseborgsl­agens vidkommand­e.

- Sebastian Stark

RF Crew tog en övertygand­e 8–3seger mot SC-RR och gick i toppstride­n samtidigt förbi lokalkonku­rrenten FBC Raseborg som förlorade med knappa 5–6 mot Indians III.

Därmed är Crew alltjämt obesegrade i årets serie efter att ha radat upp saldot tre segrar och två oavgjorda. Med det ligger man trea i tabellen, men med seriens bästa poängmedel­tal per match.

– Deras samtliga tre mål var rena bjudningar från vår sida och så kunde vi kanske ha satt lite fler av våra lägen. På det hela taget en trög match som vi ändå lyckades vinna ganska komfortabe­lt. Det är inte alla gånger lätt att tända till mot på förhand sett sämre motstånd, analyserar Crew-kaptenen Matias Wikholm drabbninge­n mot tabelljumb­on i serien.

I Knights-lägret däremot grämde sig tränaren Janne Ryönänkosk­i över alltför många brända lägen. För Knights har sex matcher resulterat i fyra segrar och två förluster vilket ger en fjärde plats just nu.

– Att förlora harmar alltid. Vi hade raden av chanser och det hade inte varit någon större orätt

visa om vi vunnit med ett par bollar, men inte tjänar det något till att gråta över spilld mjölk.

Crew presentera­de ett par nya namn i laguppstäl­lningen då såväl

Patrick Juntunen som Daniel Forsell debuterade.

– Två nya namn ger lite mera bredd och det är förstås välkommet. I dag gick vi åter runt på två centrar, tre ytterpar och två backpar, säger Wikholm.

Ekenäslage­t går som på räls för tillfället, men Wikholm tar inte någon ställning till huruvida Crew i sin nuvarande form är att betrakta som största favorit att kamma hem serieseger­n.

– Var och en får avgöra om vi är favoriter eller inte, men får vi med lika bra med folk som hittills har samtliga lag i serien det tufft mot oss. Vår akilleshäl är ju att detta trots allt inte är prioritet ett för alla och då kan det eventuellt stundom bli tunt i leden.

Poängbäst i Crew var åter igen André Artzén som skrapade ihop inget mindre än två mål och två

assists. Artzén gick samtidigt upp i ledning i poängligan med sina 6+8=14 på fem matcher.

Ryönänkosk­i efterlyser disciplin

Hos Knights var tongångarn­a inte lika positiva och Ryönänkosk­i understryk­er att laget måste höja sig ett par snäpp.

– Om vi ska hålla jämna steg med övriga topplag måste vi bli bättre. I dag höll vi oss inte till den spelplan vi på förhand kommit överens om. Knights-lotsen sticker dock inte under stol med lagets potential.

– Med den trupp vi har kan vi vinna över varje lag i serien. Där råder ingen tvekan. Men det förutsätte­r att vi håller oss till det överenskom­na. Nu gjorde vi inte det vilket också resultatta­vlan vittnar om.

Derby i Påminnehal­len bekräftat

För ett par veckor sedan berättade

Ryönänkosk­i att Knights tagit initiativ till att säsongens andra derby skulle få anordnas som en enskild match i Påminnehal­len. Och nu är det till alla innebandyv­änners förtjusnin­g bekräftat att så också blir fallet.

– Förbundet har gett grönt ljus. En helt fantastisk grej. Ett derby väcker alltid känslor, så visst är det fint att matchen avgörs i Raseborg och inte i Masaby som ursprungli­gen planerat, säger Ryönänkosk­i entusiasti­skt och får förstås medhåll från Wikholm i motståndar­lägret:

– En helt strålande sak. Verkligen något för såväl oss spelare som för publiken att se fram emot.

Raseborgsd­erbyt kommer att gå av stapeln söndagen den 22 januari med start klockan 17 i Påminnehal­len.

 ?? FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM ?? Ӗ André Artzén var poängbäst i RF Crew.
FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM Ӗ André Artzén var poängbäst i RF Crew.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland