Västra Nyland

Dyster start avgjorde – SIF var aldrig nära mot HIFK

HANDBOLL Sjundeå IF fick inkassera en klar förlust på onsdagen i FM-ligan i herrhandbo­ll. I en på förhand sett jämn match var gästande HIFK klassen bättre och vann med hela 38–20.

-

SIF och HIFK låg jämsides i tabellen inför matchen och med tanke på att HIFK vunnit lagens första möte med ett mål i höstas fanns det bud på en jämn match. Men så gick det inte alls, utan HIFK vann i stället med klar marginal över ett blekt SIF.

– Det var inte vår dag i dag. Samtidigt gör HIFK en riktigt bra match, sade SIF-tränaren Jan Hagman.

SIF föll nu i långt på ett svagt anfallsspe­l i början av matchen. Till det bidrog också Bogdan Kleett pas utmärkta målvaktssp­el för HIFK där han gång på gång läste SIF-skotten.

– Bogdan gjorde det svårt för oss, sade Hagman.

Starkt ryck

SIF ledde nu matchen med 1–0 och 2–1, men därefter var det i stort sett slut på glädjeämne­na för hemmalaget­s del. HIFK gjorde i stället sex mål i följd och ledde med 7–2 efter elva minuter.

Det blev också startskott­et för en riktigt bra HIFK-period. Efter 22 minuter ledde gästerna redan med 14–4 mot ett rådlöst SIF.

SIF:s sista chans kom i slutet av första halvlek då man för en stund fick hål på Klepa och steg till underläge 16–10. Två snabba HIFK-mål i slutet betydde dock 18–10 i paus.

Efter paus ökade sedan HIFK på till 21–10 och saken var definitivt klar.

Stor skillnad

HIFK vann helt rättvist. Bogdan Klepa var utmärkt i målet och fick

klart övertag på många SIF-spelare. Framåt hade man många alternativ, men i Rui Rolo har man en av seriens mest intressant­a spelare.

För SIF blev det ett riktigt tung kväll. Dmytro Turchenko var lagets bästa målskytt.

Framför sig har SIF dessutom riktigt viktiga matcher. På lördag möter man Dicken borta och en vecka senare Grankulla IFK hemma. De två kan matcherna kan bli nog så riktgivand­e.

– Dicken har haft det tufft så det blir säkert en svår match. Mot GrIFK satsar vi sedan extra med arrangeman­gen och har temat att göra det till en rekordmatc­h med mycket publik. Men det är klart att vi spelmässig­t måste höja nivån ordentligt, sade Jan Hagman.

 ?? SUNDSTRÖM
FOTO: THOMAS ?? Ӗ Dmytro Turchenko var SIF:s bästa målskytt mot HIFK.
SUNDSTRÖM FOTO: THOMAS Ӗ Dmytro Turchenko var SIF:s bästa målskytt mot HIFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland