Västra Nyland

BK-46 steget efter mot guldkonkur­renten Cocks

HANDBOLL BK-46 hamnade på efterkälke­n mot Cocks, men Karislaget lyckades göra slutet spännande. Det räckte ändå inte för att undvika säsongens första hemmaförlu­st.

-

BK-46 har förlorat säsongens andra match i herrarnas handbollsl­iga. Också den här gången var Cocks för svårt. BK föll med 32–27 när de två guldfavori­terna möttes med över 500 åskådare på läktarna i Karis i onsdags. BK var dessutom på väg mot en större förlust. Långa stunder i andra halvleken låg laget nämligen under med nästan tio mål.

Men i slutet fick BK i gång en upphämtnin­g. Laget gjorde några enkla mål och när det återstod fyra minuter låg BK endast under med fyra bollar. Cocks var i gungning, men en oturlig hemmamiss i anfallet gav Cocks viktiga 31-26 och där avgjordes definitivt matchen.

– Vi hade problem med målvaktssp­elet, men kom bra i gång sista tio och då slipper vi även till underläge med fyra mål. Men sedan missar vi, säger BK:s tränare Andreas Rönnberg.

BK fick ändå en bra start på matchen och ledde med ett par bollar. Några missade lägen i kombinatio­n med ett effektivt anfallsspe­l av Cocks innebar dock att gästerna kvitterade till 5–5 efter drygt tio minuter och det dröjde heller inte länge förrän Riihimäkil­aget tog ledningen.

När det blev paus ledde Cocks

med 19–11. I målet hade gästernas Nicolas Gauthier stoppat elva skott.

– Han räddade speciellt några skott av Nico (Rönnberg). Det gjorde Nico lite frustrerad, men deras målvakt var bra. Det var skillnaden i 45 minuter, säger Andreas Rönnberg som ändå är nöjd med det faktum att BK spelade sig till flera lägen.

Det var ligans två bästa lag som drabbade samman. Inför matchen toppade Cocks tabellen med elva poäng på sex matcher medan tvåan BK hade tio poäng efter lika många omgångar. Men nu ställdes BK mot det enda lag Karisborna har förlorat mot den här säsongen.

BK:s uppgift underlätta­des heller inte av det faktum att Jac Karlsson och Robin Sjöman var sjuka. Därtill är Oscar Kihlstedt skadad.

– Det verkade som att vissa spelare i början kände att det blir tufft i dag för att vi har några spelare borta, konstatera­r Andreas Rönnberg.

Han säger att det är oklart om Robin Sjöman och Jac Karlsson är med när serien fortsätter med en bortamatch mot Åbo IFK i morgon. Efter dagens förlust är BK fortsättni­ngsvis andra i tabellen. ÅIFK är sist med noll poäng.

– Vi borde nog klara oss utan dem mot ÅIFK. Dessutom börjar vi redan nu fundera lite på matcherna mot norrmännen i Europacupe­n, säger Andreas Rönnberg och syftar på det stundande dubbelmöte­t mot Naerbø IL.

Jesper Sundström jesper.sundstrom@vastranyla­nd.fi

?? FOTO: LINA ENLUND ?? Ӗ
Sebastian Säkkinen var BK:s bästa målskytt i förlustmat­chen mot Cocks. Han gjorde tio mål.