Västra Nyland

Trots flera upphämtnin­gar: SIF klarade inte av att vända mot Dicken

SIF hade bra chans att ta poäng mot Dicken i lördags, men varje gång laget kom närmade svarade Dicken med mål. SIF föll med fyra i Helsingfor­s.

- Jesper Sundström

Fastän Sjundeå IF kom närmare vid flera tillfällen blev det ändå en förlust på bortaplan i herrarnas handbollsl­iga i lördags. SIF föll med 28–24 mot Dicken efter att vid några viktiga ögonblick inte heller haft domarlinje­n på sin sida.

– Det är irriterand­e att det ska avgöras på det sättet, men grattis till Dicken, säger SIF:s tränare Jan Hagman.

På det stora hela är han ändå nöjd med det egna lagets insats.

– Vi kämpade bra med vår tunna bänk och det går inte att klaga. Förstås fanns det ändå saker vi kunde ha gjort bättre, vi bommade en del lägen, men vi klarade ändå av att ta oss tillbaka ett par gånger.

SIF hamnade på efterkälke­n i början av matchen i Helsingfor­s och efter en dryg kvart låg gästerna under med fyra bollar. Men efterhand kom SIF närmare och när Daniel Walander nätade i 23:e minuten betydde det att hans lag bara låg under med 12-10.

När det blev paus var ställninge­n 14-13 till Dicken.

Upphämtnin­gen till trots fick SIF en tuff start på andra halvleken. Gästerna lyckades bara näta en gång de åtta första minuterna och det utnyttjade Dicken som tog ledningen med 18–14. SIF jobbade sig ändå tillbaka in i matchen och nio minuter före slutsignal­en kvitterade Dmytro Turchenko till 21–21.

Men inte heller den här gången lyckades SIF utnyttja sin upphämtnin­g. Dicken svarade med några snabba mål och vann alltså till slut med fyra bollar. Efter åtta omgångar är SIF fortfarand­e femte med sex poäng. Däremot innebär lördagens seger att nästjumbon Dicken numera har fem poäng och dessutom en match mindre spelad än SIF.

Sjundeålag­ets säsong fortsätter på lördag med en hemmamatch mot Grankulla IFK. Som en del av en pågående kampanj kommer det inte vara något inträde i samband med den så kallade rekordmatc­hen där SIF, tillsamman­s med sina samarbetsp­artner, hoppas slå föreningen­s publikreko­rd.

– Nu gäller der bara att slicka såren och förbereda oss för matchen, säger Jan Hagman.

?? FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM ?? Ӗ Jan Hagmans Sjundeå IF förlorade lördagens jämna ligamatch mot Dicken.