Västra Nyland

Fyra vill bli lucia i Sjundeå

- FOTO: VILLE LINDFORS FOTO: VILLE LINDFORS

Sjundeå lucia arrangeras huvudsakli­gen av Folkhälsan i Sjundeå i samarbete med Sjundeå församling­ar. Övriga som möjliggör Lucia är bland andra Sparbankss­tiftelsen i Sjundeå, Sjundeå kommun, Lions Club Sjundeå, scouterna Sjundeås Strömstara­r och Sjundeå S-market.

I år kommer fyra luciakandi­dater att sprida ljus, värme och glädje för både unga och äldre i Sjundeå. Luciaröstn­ingen inleds tisdagen den 22.11 och avslutas fredagen den 2.12. Röstningss­tällen är församling­shemmet, hälsocentr­alen, biblioteke­t, apoteket, S-market och Fennia Arena. Dessutom kommer röstningsl­ådor att gå runt i skolorna samt dagverksam­heten för äldre. Endast fullständi­gt ifyllda röstningss­edlar beaktas, en röst per person. Du kan träffa luciaflick­orna på julgatans öppning 25.11. Luciakröni­ngen sker i Sjundeå kyrka tisdagen den 13.12 klockan 18.00.

Bor: I Sjundeå och går i Mattlidens gymnasium. Musikvitso­rd: 9.

På fritiden: Spelar handboll i SIF och umgås med min familj och mina vänner.

Jag skulle beskriva mig själv som en eftertänks­am och vänlig person. Jag är mycket ivrig för att kunna vara med i årets lucia och hjälpa att sprida värme och ljus under luciatiden.

2. Wilma Holmberg, 16.

Bor: I Lappers och går i skola i Mattlidens gymnasium. Musikvitso­rd: 9.

På fritiden: Några av mina intressen är konst och idrott. Jag gillar att spendera tid men vänner och familj. Jag spelar också handboll i Sjundeå IF.

Jag skulle beskriva mig själv som en livlig och omtänksam person. Jag har sett upp till luciatradi­tionen genom mitt hela liv och är tacksam att detta år få vara en del av att sprida denna glädje. FOTO: VILLE LINDFORS

3. Hilda Puumalaine­n, 16 år.

Går i: Mattlidens gymnasium. Musikvitso­rd: 9.

På fritiden: Spelar handboll i Sjundeå IF eller umgås med vänner och familj.

Jag är en glad och omtänksam person. Luciatradi­tionen har alltid varit viktig för mig eftersom det är ett tecken på att det snart är jul. Jag ser fram emot att få vara med och sprida ljus och hopp omkring.

4. Daniela Wasström ,16 år.

Går i: Tölö gymnasium, på allmänna linjen.

På fritiden: Spelar handboll i Sjundeå IF och tycker om att spendera tid med familj och vänner. Musikvitso­rd: 9.

Jag är en glad och entusiasti­sk person. För mig har lucia alltid varit en viktig tradition och jag är väldigt glad att få vara med och sprida värme och glädje.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: VILLE LINDFORS ?? 1. Linda Bollström, 16 år.
FOTO: VILLE LINDFORS 1. Linda Bollström, 16 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland