SIF Academy fick ge sig i Sjundeå

- Jesper Sundström

EIF tog en bortaseger mot SIF Academy i söndags och är nu endast en poäng bakom femman PIF och sexan Dynamo. EIF har dessutom spelat en match mindre än de två lagen.

HANDBOLL

Efter en hackig start på säsongen har Ekenäs IF kommit i gång i herrhandbo­llens division 1. I söndags vann laget mot SIF Academy i Sjundeå och den tredje raka segern innebär att EIF nu endast är en poäng bakom tabellsexa­n Dynamo som parkerar på den sista platsen i övre slutserien.

Precis som Dynamo har också femman Pargas IF åtta poäng och EIF har dessutom spelat en match mindre än de två.

– Förstås skulle det vara kul att komma till den övre serien, men för oss är målet ändå att få ihop spelet och att få alla att binda sig till att träna, säger EIF:s tränare Kaj Hagman efter söndagens 26-20-seger.

SIF ledde långa stunder i första halvleken, men EIF lät inte laget rymma och till slut tog gästerna också ledningen. Alexander Müller gjorde 1110 för EIF i 28:e minuten och när det blev paus ledde gästerna med 13-10.

I andra halvleken tog sedan EIF snabbt ledningen med fem mål och försprånge­t var aldrig hotat.

– Vi hade utvisninga­r och vi fick

inte riktigt någonting med oss. Men vi ledde ändå med 4-5 mål. Samtidigt gjorde Sjundeå det bra. I dag kom vi inte upp på samma nivå som vi gjorde senast mot HIFK:s akademi, som jag tyckte var en av säsongens bästa insatser, men det var ändå helt okej, säger Hagman.

Vid ett tillfälle minskade SIF EIF:s ledning till endast tre mål, men närmare än så kom hemmalaget inte utan i stället utökade EIF försprånge­t som slutligen gav en seger med sex mål.

– Känslan var hela tiden att vi reder upp det här. Vi hade också fem B-juniorer med oss i dag och alla fick spela, så det var kul. De kom in på planen och tog ansvar, säger Kaj Hagman.

EIF:s säsong fortsätter den 18 december med en viktig hemmamatch mot Pargas IF.