Västra Nyland

Höstmöte hos Karis Pensionäre­r

LÄSARTEXT En dryg vecka före första advent samlades Karis Pensionäre­r på Brankis till föreningen­s kombinerad­e månadsträf­f och höstmöte.

- Carita Johansson

Träffen inleddes med några allsånger med Pia Nygård vid pianot. Efter det bjöds det traditions­enligt i november på risgrynsgr­öt, synnerlige­n god kokad som tidigare av Socis-kockar. Det lekamliga avrundades senare med kaffe och dopp.

Dagens gäst Karin Cederlöf fick nu ordet. Karin är en ung energisk jurist och fullmäktig­eledamot i Esbo och styrelseme­dlem i HUS samt ledamot i Västra Nylands välfärdsfu­llmäktige. I Karis är Karin känd som Ethel Storsjös barnbarn och kampen om färdtjänst.

Aktuellt just nu är bl.a. budgeten för välfärdsom­rådet med ett underskott på ca 100 miljoner. Blir vården sämre funderar naturligtv­is vi äldre på. Just nu finns det 4½ läkare i hela Raseborg, då de borde vara 13. Frågorna är många, men de konkreta svaren finns de?

Valmötesfö­rhandlinga­r

Hannele Korenius, som svingat ordförande­klubban i fyra år, undanbad sig återval. Tor Wernér, som tidigare i åtta år fungerat som föreningen­s ordförande, valdes nu på nytt.

Av styrelsens åtta medlemmar var Gun-Britt Heerman, Carita

Johansson, Else-Maj Ljungqvist­Kattan och Kinnan Mannström i tur att avgå. Alla återvaldes.

Ett år kvar i styrelsen har Anne Backman, Carina Kostjala och Wiva Stenvall. I stället för Tor Werner utsågs Ann-Maria Grims. Föreningen har inga styrelse-suppleante­r.

Styrelsens förslag till både verksamhet­sberättels­e och budget för år 2023 godkändes. Medlemsavg­iften på 20 euro bibehålls. Av summan går 14 euro till Svenska pensionärs­förbundet, främst för tidningen God Tid, som utkommer med tio nummer per år.

De tidigare ordinarie verksamhet­sgranskarn­a ställde inte upp på nytt, varför Gungerd Carlström utsågs till den ena. Den andra utses senare. Christina Lundén och Thomas Konsin är suppleante­r.

Vidare utsågs ansvarsper­soner för bl.a. föreningen­s sex smågrupper och för en hel del praktiska göromål medan ingen ville bli resekoordi­nator.

Träffen fortsatte med Wivas balansövni­ngar, lotteridra­gning och en stunds dans till trion Håll i gång.

Nästa gång träffas pensionäre­rna den 15 december till julmiddag med program. Inget lotteri då men nog namnlös julklapp.

 ?? GRIMS
FOTO: ANNMARIA ?? Ӗ Carin Cederlöf talade på Karis Pensionäre­rs höstmöte.
GRIMS FOTO: ANNMARIA Ӗ Carin Cederlöf talade på Karis Pensionäre­rs höstmöte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland