Västra Nyland

BK-46 stormar mot guldet – en seger till behövs

Allt är klart för guldfest i Karis på lördag. På onsdag vann BK-46:s herrar också den andra handbollsf­inalen mot Cocks, nu i Riihimäki med 31–24, och kan därmed ta guldet hemma i Karis på lördag. ”Säg inte så, vi är inte där ännu”, säger BKtränaren.

- Thomas Sundström thomas.sundstrom@vastranyla­nd.fi

BK-46 kom nu till Riihimäki med en 1–0-ledning i bagaget efter att hemma i Karis i lördags fått kämpa ordentligt för segern. Avgörandet föll först i förlängnin­gen.

Nu möttes man i Riihimäki och för Cocks var det något av sista tåget som gick. Och visst försökte man i hemmalaget, men hade svårt att få ett verkligt grepp om BK. I stället tog BK en ny seger och har nu kopplat ett starkt grepp om guldet.

– Det var väldigt stabilt i dag, vi hade kommit överens om att vi lämnar kvar allt ute på plan i dag. Och det gjorde vi, sade Miska Henriksson som tillhörde de stora i BK.

– Jag är riktigt nöjd. Vi hade ett lugn och en säkerhet i vårt spel som vi inte hade i den första matchen. Och så var Mikael Heinonen helt lysande i målet, sade BK-tränaren Andreas Rönnberg.

BK gick sin väg

BK gick nu tidigt sin väg då 3–3 blev 7–3 och det rycket visade sig räcka till. I paus ledde BK med 15–11.

Efter paus höll BK sedan undan, även Cocks hade viss kontakt i inledninge­n. Ikapp kom man dock inte, utan BK gjorde alltid de mål som behövdes.

Åtta minuter in i andra halvlek ledde BK redan med 17–12 sedan Miska Henriksson gjort ett verkligt viljemål. Cocks Vitalie Nenita fick dessutom en utvisning på två minuter och Nico Rönnberg kunde under den öka på till 18–12.

Det räckte till. BK-segern skrevs slutligen till 31–24.

Henriksson steg fram

BK stod nu för en stabil match och var aldrig på samma sätt som i den första matchen hotat. Mikael Heinonen var mycket stabil i målet och fick god hjälp av ett säkert försvar. Däremot var det mindre snyggt när han fick Teemu Tamminens skott rakt i ansiktet. För det fick Cocks en straff och ingen påföljd för Tamminen.

BK spelade nu med en fin inställnin­g och det personifie­rades av Miska Henriksson. Förutom fyra mål framåt bjöd han på ett gediget

försvarssp­el och stod dessutom för konststyck­et att rädda tre givna Cocks-mål då BK tagit ut målvakten Heinonen och Cocks försökt på långskott över hela plan.

– Nog kändes det bra i dag, men nog är det en lagseger i första hand, sade Henriksson.

– Miska är alltid bra, man tar det litet för givet. Och överlag spelar vi klokt, sade Andreas Rönnberg.

Nära guld

Cocks ligger illa till. Nu var det ingen som steg fram på allvar och att vinna tre matcher i följd – varav två i Karis – ter sig inte speciellt troligt.

– Det är klart att det är ett tufft läge. Vi möter ett riktigt bra lag, det är inte fråga om det, men samtidigt ger vi oss själva inte chansen i dag. Men det är klart att vi ska tro på oss själva, sade Cocks svenska förstärkni­ng Albin Järlstam.

Men trots det talar det mesta för att BK säkrar ett nytt guld i hemmahalle­n på lördag. Det skulle vara det tredje raka. I motsats till de två senaste åren har man dessutom nu chansen att säkra guldet i hemmahalle­n.

– Men säg ingenting ännu. Vi ska bara fokusera på nästa match. Men samtidigt är det klart att man har mera att fundera på i Cocks nu än vad vi har. Man måste ju hitta på något nytt där, sade Andraes Rönnberg.

– Det är klart att vi vill avgöra direkt hemma och det är det vi jobbar för. Lagen känner varandra bra så det är bara att fortsätta jobba, sade Miska Henriksson.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Ӗ Jac Karlsson visar riktningen för BK. Nu är guldet nära.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Ӗ Jac Karlsson visar riktningen för BK. Nu är guldet nära.
 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Ӗ Miska Henriksson gjorde stor nytta i både försvar och anfall.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Ӗ Miska Henriksson gjorde stor nytta i både försvar och anfall.
 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Mikael Heinonen var bra i BKmålet.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Mikael Heinonen var bra i BKmålet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland