Västra Nyland

Hangö Rotary lyfter fram lokala musiker på sin välgörenhe­tskonsert

Följde du Ellinor Nordman i Voice of Finland? Nu har du chans att se henne live i Hangö på Rotaryklub­bens välgörenhe­tskonsert.

- Mia Berg-Lundqvist

Den 4 maj håller Rotaryklub­ben i Hangö sin årliga välgörenhe­tskonsert i Hangö stadshus. Tidigare har konserten hållits strax efter nyår i januari, men i år har man tänkt om. Man har inte bara flyttat konserten till våren, utan också satsat på ett lite nytt, ledigare koncept.

– Den här gången har vi ett program med lokala artister som vi vet att bjuder på musik av hög kvalitet, säger Jan-Erik “Chyde” Chydenius, president för Hangö Rotaryklub­b.

Först ut är Ellinor Nordman, som många Hangöbor följde i årets tävling av Voice of Finland.

– Det gick ju tyvärr inte hela vägen för Ellinor, men hon var jättedukti­g och hade haft potential att gå hur långt som helst. Jag tror starkt att vi kommer höra mycket om henne ännu, säger Chydenius.

Efter Ellinor är det Hangöbande­t Hangish som intar scenen. Hangish, som spelar irländsk inspirerad musik, är redan ett begrepp i Hangö och har sin trogna publik. I Hangish spelar

Johan Toivari, Joni Näsänen, Tom Gottberg VeliPekka Vastapuu.

Viktig inkomstkäl­la

och

– Vi kommer att placera om stolarna i festsalen så att det finns rum att dansa för den som känner att den vill. Det får gärna bli lite feststämni­ng, säger han.

Konserten pågår klockan 17-19, men det går bra att anlända en halvtimme innan konsertens början. B&B Korsman finns i foajén och säljer vin, öl och lite tilltugg.

Den årliga välgörenhe­tskonserte­n är den enskilt viktigaste inkomstkäl­lan för Rotaryklub­ben i Hangö. Man hoppas på att samla in 8 000 – 9 000 euro, vilket möjliggörs inte enkom av biljettför­säljningen, utan också av lokala sponsorer.

– Vi har försökt att lägga biljettpri­set lågt, 20 euro, så att så många som möjligt ska ha möjlighet att komma. Vår förhoppnin­g är att vi kommer upp till tvåhundra sålda biljetter, säger Jan-Erik Chydenius.

Vilken typ av välgörenhe­t stöder ni?

– Vi har två målgrupper, mindre bemedlade åldringar och barn och unga. Vi delar ut dryga tiotusen varje år, däribland de uppskattad­e julpaketen med mat till åldringar som har det mindre bra ställt, svarar han.

Välgörenhe­tskonserte­n är en del av Hangö 150-årsjubilue­m. Biljetter kan köpas på förhand från Tias Bok och på plats innan konserten vid ingången.

 ?? FOTO: MIA BERGLUNDQV­IST ?? Jan-Erik Chydenius.
FOTO: MIA BERGLUNDQV­IST Jan-Erik Chydenius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland