Västra Nyland

Top Spin 2K25 bjuder på kvalitativ digital tennis – så länge den är tillgängli­g

- Alexander Ekelund

Att man helst vänder sig till 00talets mitt och spel som Virtua Tennis 3 eller Top Spin 4 för sin digitala tennisfix säger något genrens bistra status idag.

Top Spin 2K25

Format: Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStatio­n 4/5, PC Åldersgrän­s: 3

Betyg: 3/5

Uppkomling­ar som AO Tennis och Tennis World Tour har helt enkelt inte hållit måttet för att vara fullvärdig­a substitut.

När nu Top Spin är tillbaka på planen igen, efter 13 års frånvaro, är det lite som om serien aldrig varit borta. Top Spin 2K25 känns på något sätt så hemtamt och självklart att spela.

Ja, så länge det faktiskt går att göra det – vill säga.

Top Spin 2K25 är det senaste offret för ”always online”-trenden, något som innebär att merparten av spelet blir otillgängl­igt vid serverstru­l. Och strulat är just vad servrarna gjort under min vecka med racketen i handen, faktiskt till den milda grad att jag efter det senaste haveriet till och med förlorade alla mina karriärsfr­amsteg bara sådär. Tack, du sköna nya uppkopplad­e värld!

Att spelets tillgängli­ghet dikteras av serverstat­usen på det här sättet är förstås oacceptabe­lt. Likaså teknikens opålitligh­et, i förlängnin­gen.

Särskilt beklagligt är detta då Top Spin 2K25 faktiskt är en prima comeback i övrigt. Animatione­rna och spelmekani­ken sitter där, urvalet av proffsspel­are och arenor är stort, och karriärläg­et bjuder inte bara på den där typiskt tillfredss­tällande känslan av progressio­n – utan också överraskan­de mycket att låsa upp, som på den gamla goda tiden.

Top Spin 2K25 är ett kompetent tennisspel som hålls tillbaka av teknisk instabilit­et och onödiga krav.

 ?? FOTO: 2K GAMES ?? Många har gjort sig lustiga över spelets grafiska kliv gentemot Top Spin 4, men frånsett de livlösa karaktärmo­dellerna är spelet faktiskt ganska detaljerat och snyggt i rörelse.
FOTO: 2K GAMES Många har gjort sig lustiga över spelets grafiska kliv gentemot Top Spin 4, men frånsett de livlösa karaktärmo­dellerna är spelet faktiskt ganska detaljerat och snyggt i rörelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland