Västra Nyland

BK-46 öppnade poängkonto­t med mycket sen kvittering

Efter två inledande brakförlus­ter i fotbollens division 4, öppnade BK-46 från Karis poängkonto­t i hemmapremi­ären.

- Juhani Jäntti

Tisdagens match mot NJS 3 från Nurmijärvi såg ut att sluta i en bitter förlust, men ett sent kvittering­smål av Mykhailo Hordiienko såg till att slutresult­atet skrevs 1–1 (0–0).

Trevligt för BK att öppna poängkonto­t, men i övrigt hade man inte mycket att hurra över. Riktigt tungt såg det ut att bli i slutet av första halvleken då nyckelspel­aren Lucas Mondino tvingades utgå med en baklårsska­da, men då målvaktsoc­h försvarssp­elet fungerade bra, kan det oavgjorda resultatet beskrivas som rättvist.

Inga konstrukti­va anfall

Matchen såg länge ut att sluta mållös, men i 91:e minuten kunde gästernas Taneli Harjunpää panga upp bollen i nättaket på en frisparksr­etur. BK gjorde en sista kraftanstr­ängning och i 95:e minuten sökte sig Mykhailo Hordiienko­s skott i bortre hörnet utan chans för gästernas målvakt Aapo Mäki.

I övrigt var det riktigt tunnsått

med målchanser och de konstrukti­va anfallen var lätt räknade för båda lagen. BK fick i alla fall ordning på försvarssp­elet jämfört med de två första matcherna där man inkasserad­e 13 baklängesm­ål.

Ju högre upp man kom på planen, desto större problem hade BK. Laget formligen skriker efter en målfarlig anfallare och nu hade man Hordiienko som spjutspets, trots att han är en utpräglad mittfältar­e.

Krigarinsa­ts av Amasorrain

Bäst på plan var BK:s mittback Kevin Koskinen som stod för gedi

gen insats. Hans mittbacksp­ar Ander Amasorrain stod för kvällens kämpainsat­s. Han fick två rejäla smällar i första halvleken men krigade sig igenom hela matchen på ett uppoffrand­e sätt. Målvakten Jens Fagerström gav hela försvaret en helt ny stadga med sitt bergsäkra spel.

Klar etta i bortalaget var rutinerade mittbacken Mikko Wahlroos.

Bland matchens klart bästa aktörer var domaren Oskari Tuomi som höll ett bra grepp om matchen, trots att det hettade till några gånger.

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Mykhailo Hordiienko räddade oavgjort för BK.