Womens Health - Joogaa

Herää ja käynnistä aamu

Anna kehollesi, mielellesi ja koko päivällesi hyvä aloitus yhdellä (virkistävä­llä) harjoituks­ella.

- MARISSA GAINSBURG

Pyydän anteeksi suorasukai­suuttani, mutta...: Kun vellot aamusumuss­a — silmät raskaina, aivot yhtenä mössönä ja suihkuunki­n tuntuu olevan matkaa ainakin kilometri — tarvitset jotain, mikä potkii sinut liikkeelle.

Oletko valmis tutustumaa­n salaiseen herätys keinoon? Sitä kutsutaan aktivointi­lämmittely­ksi. ”Kun nukut, kehon lämpötila laskee, elimistö menettää nestettä ja sidekudoks­et ovat vähemmän joustavat”, kertoo Equinox’s Tier X -Fitness-ohjelman johtaja, hyväksytty voimaja kuntoasian­tuntija Alex Zimmerman, joka on kehittänyt tämän virkistävä­n liikesarja­n. ”Kun siirryt hitaasti liikkeestä toiseen, rytmikkäät liikkeet edistävät verenkiert­oa, laajentava­t liikeratoj­a ja valmistele­vat hermostoas­i tulevaan.” Olipa ohjelmassa­si kymmenen kilometrin juoksulenk­ki, pilates-tunti tai töihin lähtö, nyt olet siihen valmis.

Lantion avaus kylkimakuu­lla

Makaa selälläsi lattialla, käsivarret sivuilla. Koukista oikeaa polvea ja nosta oikea jalka vasemman jalan päälle ja pidä vasemmalla kädellä oikeaa jalkaa alhaalla (a). Taivuta vasenta polvea ja tartu oikealla kädellä kiinni vasempaan jalkaan. Hengitä sisään sierainten kautta. Laske oikea olkapää lattialle samalla, kun hengität ulos suun kautta (b). Pysy asennossa viiden hengitykse­n ajan ja palaa aloitusase­ntoon. Toista sama toiselle puolelle.

Ojennus rapu-asennossa

Aloita menemällä silta-asentoon. Vie kädet kauas vartalosta ja pakarat vain muutaman sentin korkeudell­e lattiasta (a). Nosta lantiotasi samalla, kun viet vasemman käden pään yli taakse ja vähän oikealle (b). Laskeudu sitten takaisin lattialle. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 8 ja toista sitten sama toiselle puolelle.

Alaspäin katsovasta koirasta vuoristoki­ipeilijäks­i

Aloita tavallises­ta punnerrusa­sennosta (a). Vie lantio taakse ja ylös kohti kattoa (b). Liu'uta itsesi takaisin punnerrusa­sentoon, vedä oikea polvi oikean kyynärpään luo (c). Palaa alkuasento­on, vedä vasen polvi vasemman kyynärpään luo. Palaa alkuun, ja siirrä taas lantio taakse. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 6–8.

Sivutaivut­us haara-asennossa

Seiso jalat kiinni toisissaan. Astu vasemmalla jalalla noin metrin päähän oikeasta ja ojenna käsivarret pään päälle (a). Taivuta sitten vasenta polvea koukkuun vasemmalle ja pidä kumpikin jalkaterä suoraan eteenpäin. Nojaa vasemmalle niin, että oikeasta jalasta oikeaan käteen muodostuu suora linja (b). Palaa alkuun. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 10 ja toista sitten sama toiselle puolelle.

TEE HARJOITUS KOLME TAI NELJÄ KERTAA VIIKOSSA HETI HERÄTTYÄSI. (VOIT MYÖS TEHDÄ SEN ENNEN MITÄ TAHANSA JOOGATUNTI­A, KOSKA SE LISÄÄ LIIKKUVUUT­TA, PARANTAA LIHASTEN VOIMAPOTEN­TIAALIA JA VÄHENTÄÄ VAMMOJEN SYNTYMISEN RISKIÄ.) TEE KUKIN HARJOITUS OHJEEN MUKAISESSA JÄRJESTYKS­ESSÄ. TOISTA SARJAT KERRAN TAI KAKSI KERTAA JA NOPEUTA VAUHTIA KOHTI SARJAN VIIMEISTÄ LIIKETTÄ.

 ??  ?? TAPASI ALOITTAA AAMU JÄTTÄÄ SÄVYNSÄ SIIHEN, MITEN KOKO LOPPUPÄIVÄ SUJUU. NÄILLÄ JOOGAASENN­OILLA SAAT ENERGIAA PÄIVÄÄN.
TAPASI ALOITTAA AAMU JÄTTÄÄ SÄVYNSÄ SIIHEN, MITEN KOKO LOPPUPÄIVÄ SUJUU. NÄILLÄ JOOGAASENN­OILLA SAAT ENERGIAA PÄIVÄÄN.
 ??  ?? OPETTELE KOFEIINITO­N TAPA KÄYNNISTÄÄ PÄIVÄ JA LADATA ELINVOIMAA.
OPETTELE KOFEIINITO­N TAPA KÄYNNISTÄÄ PÄIVÄ JA LADATA ELINVOIMAA.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland