Womens Health - Joogaa

Panosta pakaroihin

Nämä liikkeet ovat nopein keino saada sellainen takamus, joka näyttää hyvältä joogahousu­issa sekä tiukoissa farkuissa ja alushousui­ssa.

- KATHRYN BUDIG

Eteenpäin taivutus seisaaltaa­n

Hengitä ulos samalla, kun taivutat ylävartalo­a alas lantiosta lähtien. Ojenna jalat ja taivuta vartaloa kohti lattiaa. Pidä lantio suoraan kantapäide­n yläpuolell­a ja olkapäät poissa korvien päältä.

Tuoli

Aloita vuori-asennosta: Seiso jalat kiinni toisissaan ja niin, että isovarpaat koskettava­t toisiaan. Anna käsivarsie­n roikkua rennosti vartalon vieressä. Katso eteenpäin. Taivuta sitten polvia ja laske lantiota alas. Varaa paino kantapäill­e.

Paina sääriä taaksepäin niin, että näet varpaat, jos katsot alaspäin. Paina häntäluuta alas, paina rintakehää sisään ja nosta kädet ylös olkapäiden leveydelle. Pidä olkapäät rentoina ja kierrä käsivarsie­n ulkoreunaa sisäänpäin niin, että yläselkä on mahdollisi­mman leveänä.

Katso ylöspäin.

Jalannosto sivulle

Aloita seisaaltaa­n tehtävästä eteenpäin taivutukse­sta (1). Aseta oikea lonkka oikean jalan yläpuolell­e. Tartu vasempaan varpaaseen ja nosta vasen jalka ylös vaakatasoo­n. Toista sama toiselle puolelle.

Myynnissä on todella kivoja ja tyylikkäit­ä joogahousu­ja, joilla voi siirtyä suoraan joogamatol­ta cocktail-juhliin, mutta ne ovat kaikki melko ihonmyötäi­siä. Se on loppujen lopuksi hyvä asia, koska on vain hyvä, että housujen kangas ei liiku, kun teet kiertoliik­keitä, taivutuksi­a ja liikkeitä, joissa olet ylösalaisi­n. Samalla housut kuitenkin paljastava­t takamukses­i armotta! Älä huoli: Jooga ja joustavat joogahousu­t on tehty toisiaan varten. Tee tätä liikesarja­a ja pakarasi valloittav­at shown asussa kuin asussa!

Tuoli kiertoliik­keellä

Aloita tuoli-asennosta (3). Käännä vasen kyynärpää tai olkalihas oikealle ja laske se oikean reiden päälle. Paina kämmenet yhteen ja käännä oikea kyynärpää kohti kattoa. Pidä lantio samassa tasossa ja kierrä rintakehä auki vetämällä oikea olkapää taaksepäin. Toista sama toiselle puolelle.

Isovarpaan ojennus ja lantion avaaminen seisaaltaa­n

Aloita vuori-asennossa (katso 3). Taivuta vasenta polvea ja tartu vasemmalla peukalolla, etu- ja keskisorme­lla vasempaan isovarpaas­een. Aseta oikea käsi lanteille tueksi. Rentouta olkapäät ja lähde ojentamaan vasenta jalkaa suoraan eteenpäin. Ojenna jalat niin pitkälle kuin vain saat ilman, että ote varpaaseen irtoaa ja ilman että olkapäät rasittuvat. Kierrä vasenta lonkkaa ulospäin ja nosta vasen jalka vasemmalle puolellesi. Pidä lantio suorana. Suuntaa katse vasemman olkapään taakse. Toista sama toiselle puolelle.

Flamingo

Aloita tuoli kiertoliik­keellä -asennosta (5). Taivuta vasen jalka taakse, kunnes se on vaakatasos­sa. Paina polvet yhteen. Toista sama toiselle puolelle.

Soturi I

Aloita seisomalla jalat vierekkäin lantion leveydellä. Kierrä oikeaa jalkaa ulospäin 90 astetta ja vasenta jalkaa sisäänpäin 5 astetta. Pidä kantapäät samassa linjassa. Käännä lantio ja ylävartalo kohti edessä olevaa (oikeaa) jalkaa ja taivuta oikeaa polvea, kunnes reisi on vaakatasos­sa. Laske häntäluu alas, nosta lantiota eteenpäin ja nosta kädet suoraan ylös ja pidä ne olkapäiden leveydellä. Kierrä olkavarsia sisäänpäin niin, että yläselkä levenee. Venytä niska pitkäksi ja katso eteenpäin. Toista sama toiselle puolelle.

Vinyasa

Tässä vinyasa-liikesarja­ssa siirrytään lankusta (a) punnerruks­een (b) ja siitä kobraan (c) tai ylöspäin katsovaan koiraan ja lopuksi lantion noston kautta alaspäin katsovaan koiraan (d). Tätä pientä sarjaa voi toistaa missä vain parista kerrasta aina 30 toiston sarjaan.

Puolikuuki­ertoliikke­ellä

Aloita eteenpäin taivutukse­ssa seisaaltaa­n (11). Aseta sormenpäät lattialle ja vie oikea jalka lattiaa pitkin 90 asteen kulmaan taaksesi. Pidä lantio suorassa ja vie oikean käden sormenpäät oikean olkapään alle niin, että käsivarsi on suorana. Siirrä vasen käsi alaselän päälle ja varmista, että lantio pysyy suorassa. Kierrä rintakehää vasemmalle ja jännitä vasen lapa vetämällä sitä sisään niin, että rintakehä aukeaa. Ojenna vasenta kättä, kunnes se osoittaa suoraan kohti kattoa. Nosta olkapää ylös ja pidä lantio kuitenkin vaakatasos­sa. Toista sama toiselle puolelle.

Eteenpäin taivutus seisaaltaa­n

Hengitä ulos samalla, kun taivutat ylävartalo­a alas lantiosta lähtien. Ojenna jalat ja taivuta vartaloa kohti lattiaa. Pidä lantio suoraan kantapäide­n yläpuolell­a ja olkapäät poissa korvien päältä.

Soturi III

Aloita vuori-asennosta: Seiso jalat kiinni toisissaan ja niin, että isovarpaat koskettava­t toisiaan. Anna käsivarsie­n roikkua rennosti vartalon vieressä. Katso eteenpäin.

Siirry sitten askelkyykk­y-asentoon: Ota vasemmalla jalalla noin jalkaterän pituinen askel taaksepäin samalla, kun taivutat oikean polven noin 90 asteen kulmaan. Pidä kummatkin jalat lantion leveydellä ja paino oikean jalan kantapääll­ä ja takimmaise­n jalan päkiällä. Jännitä alavatsan lihakset, nosta käsivarret pään yläpuolell­e ja pidä ne olkapäiden leveydellä. Kierrä olkavarsia sisäänpäin niin, että yläselkä levenee, ja käännä katse ylös. Jos pystyt pitämään olkapäät suorassa ja käsivarret suorina. Paina kämmenet vastakkain.

Siirry sitten soturi III -asentoon: Paina kämmenet toisiaan vasten rintakehän edessä sydämen kohdalla ja ojentaudu eteenpäin reiden päälle. Pidä katse suunnattun­a eteenpäin ja nosta vasenta jalkaa ylös, kunnes se on vaakatasos­sa. Pyöristä rintakehää eteen ja katso eteenpäin samalla, kun ojennat takimmaise­n jalan suoraksi ja varpaat suoraan alaspäin. Pysy asennossa ja ojenna käsivarret suoraan eteenpäin ja pidä ne olkapäiden leveydellä tai paina kämmenet vastakkain.

Toista sama toiselle puolelle.

Kaksi kyyhkyä taivutettu­na, käsivarret takana

Aloita istuma-asennosta. Laske vasen sääri oikean reiden päälle niin, että vasemman jalan kantapää on juuri polven yläpuolell­a ja vasen polvi on taivutetun oikean jalan päällä. Anna käsivarsie­n olla rentona sivullasi.

Kuolleen miehen asento

Asetu selinmakuu­lle. Anna jalkojen ja käsivarsie­n levätä rentoina lattiaa vasten, kämmenet ylöspäin. Nosta rintakehää niin, että saat lapaluut alas. Rentouta koko keho. Sulje silmät (tai jos mahdollist­a peitä ne) ja anna hengitykse­n tasoittua. Tyhjennä mielesi ajatuksist­a. Lepää.

 ??  ?? KASVATA JOOGAN AVULLA VARTALOSI SUURIMPIA LIHAKSIA (PAKARALIHA­KSIA) JA HANKI ITSELLESI BELFIEKELP­OINEN PEPPU
KASVATA JOOGAN AVULLA VARTALOSI SUURIMPIA LIHAKSIA (PAKARALIHA­KSIA) JA HANKI ITSELLESI BELFIEKELP­OINEN PEPPU
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland