Womens Health - Joogaa

Vahvat, jäntevät jalat

Reidet soikoon! Joogaliikk­eillä saat vahvat ja jäntevät jalkalihak­set.

- KATHRYN BUDIG

Alaspäin katsova koira

Aloita konttausas­ennosta, jossa polvet ovat lantion leveydellä ja kädet olkapäiden leveydellä. Nosta lantio polvien yläpuolell­e ja olkapäät ranteiden yläpuolell­e. Vie kädet kymmenisen senttiä eteenpäin olkapäiden ohi. Taivuta varpaat vasten lattiaa, nosta lantio ylös ja ojenna jalat suoriksi. Laske painoa kämmenten varaan ja keskitä energia vartalon alaosaan niin, että saat lantion nostettua ylös. Paina kaikkia kymmentä sormea tasaisesti kohti lattiaa. Pidä käsivarret suorina ja kierrä olkavarsia sisäänpäin niin, että yläselkä on mahdollisi­mman leveänä. Vedä rintakehä sisään ja paina jalkoja taaksepäin. Ojenna kantapäät pois varpaista ja paina niitä kohti lattiaa.

Kaikki seisaallaa­n tehtävät asennot polttavat rasvaa. Poltetun rasvan määrään vaikuttaa se, miten kauan kussakin asennossa viipyy. Tämä vähitellen etenevä harjoituss­arja vaikuttaa reisilihak­siin ja pakaroihin niin, että ne voimistuva­t ja notkistuva­t. Yritä pysyä näissä asennoissa aluksi viiden hengitykse­n ajan. Pidennä vähitellen kestoa kahdeksaan hengitykse­en ja sitten kahteen minuuttiin. Tee liikkeet ohjeiden mukaisessa järjestyks­essä ja toista ne sitten samalla tavalla toiseen suuntaan.

Askelkyykk­y käsivarret eteen ojennettui­na

Seiso jalat kiinni toisissaan ja niin, että isovarpaat koskettava­t toisiaan. Anna käsivarsie­n roikkua rennosti vartalon vieressä. Katso eteenpäin. Ota vasemmalla jalalla noin jalkaterän pituinen askel taaksepäin samalla, kun taivutat vasemman polven noin 90 asteen kulmaan. Pidä kummatkin jalat lantion leveydellä ja paino oikean jalan kantapääll­ä ja takimmaise­n jalan päkiällä. Jännitä alavatsan lihakset, nosta käsivarret pään yläpuolell­e ja pidä ne olkapäiden leveydellä. Kierrä olkavarsia sisäänpäin niin, että yläselkä levenee. Ojenna ylävartalo­a eteenpäin ja pidä se jännittyne­enä niin, että vatsa on reiden päällä. Pidä käsivarret korvien kohdalla ja rentouta niska.

Askelkyykk­y käsivarret taakse ojennettui­na

Aloita askelkyykk­y-asennosta, vie käsivarret taakse lantion kohdalle kämmenet kohti vartaloa.

Askelkyykk­y

Palaa takaisin askelkyykk­yyn, pidä vartalo syvillä lihaksilla suorana ja suorista vartalo, nosta käsivarret pään yläpuolell­e ja pidä ne olkapäiden leveydellä.

Vinyasa

Tässä vinyasa-liikesarja­ssa siirrytään lankusta (a) punnerruks­een (b) ja siitä kobraan (c) tai ylöspäin katsovaan koiraan ja lopuksi lantion noston kautta alaspäin katsovaan koiraan (d).

Askelkyykk­y etummainen jalka suorassa

Aloita askelkyykk­y-asennosta, jännitä ja suorista etummaisen jalan reisi niin, että paino tulee kantapääll­e. Pidä häntäluu suorana. Toista viisi kertaa.

Askelkyykk­y takimmaine­n jalka suorana

Aloita askelkyykk­y-asennosta, laske takimmaise­n jalan polvea alas, kunnes sääriosa on vaakatasos­sa, ja nouse jälleen ylös. Pidä lantio koko ajan suorassa. Toista viisi kertaa.

 ??  ?? KIINTEÄT SÄÄRET OVAT SEKSIKKÄÄT — JA LISÄKSI NE KANTAVAT SINUT LÄPI JOKAISEN PÄIVÄN JA SUOJELEVAT SINUA VAMMOILTA.
KIINTEÄT SÄÄRET OVAT SEKSIKKÄÄT — JA LISÄKSI NE KANTAVAT SINUT LÄPI JOKAISEN PÄIVÄN JA SUOJELEVAT SINUA VAMMOILTA.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland