Womens Health - Joogaa

Neljä liikettä ylitse muiden

Kiireen riivaama? Nämä asennot jäntevöitt­ävät kehoa kauttaalta­an silloin, kun kiire estää treenaamis­en.

- KATHRYN BUDIG

Lankku

Aloita konttausas­ennosta. Pidä käsivarret suorina ja olkapäät suoraan ranteiden yläpuolell­a. Pidä kämmenet litteinä lattiaa vasten olkapäiden leveydellä. Taivuta varpaat jalkojen alle ja vie kumpaakin jalkaa taaksepäin niin, että ne ovat suorassa ja lantion leveydellä. Vie olkapäät, lantio ja kantapäät suoraan linjaan. Anna syvien vatsalihas­ten ja reisilihas­ten tehdä työ. Paina käsivarsie­n ulkoreunoj­a sisäänpäin ja jaa paino tasaisesti kaikille sormille. Katso hieman ohi sormenpäid­en. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan.

Keho ja mieli hyötyvät vaikka harjoittel­isit vain 5–10 minuuttia. Oleellista on se, että asetat itsellesi tavoitteen aina, kun asetut joogamatol­le. Ennen kuin aloitat ensimmäise­n joogaliikk­een, päätä millaiseen olotilaan pyrit harjoitusk­erran aikana — haluatko rentoutua, saada energiaa vai kasvattaa voimiasi — ja pidä sitten tavoite mielessäsi koko ajan. Jos pyrit voimien kasvattami­seen, tee seuraavat liikkeet nopeana ja helppona liikesarja­na kahdesta viiteen kertaan viikossa.

Punnerrus

Aloita lankkuasen­nosta (1), suuntaa katse eteenpäin ja pidä rintakehä suorana samalla, kun taivutat kyynärpäät puolivälis­sä kohti lattiaa. Pidä kyynärpäät kiinni vartalossa ja ranteiden yläpuolell­a. Laske olkapäät samaan linjaan kyynärpäid­en kanssa. Katso eteenpäin ja nosta olkapäät ylös. Pidä yläselkä leveänä ja vie lapaluut alas ja kohti toisiaan. Pysy asennossa 5 hengitykse­n ajan.

Sivulankku

Aloita punnerrusa­sennosta (1). Vie vasen kämmen joogamaton keskikohta­an ja pyörähdä vasemman jalan ulkoreunan varaan. Vie oikea jalka vasemman jalan päälle. Laske paino vasemman kämmenen varaan niin, että olkapää ei osu korvalehte­en. Vie oikea olkapää suoraan vasemman olkapään yläpuolell­e. Käytä vinoja vatsalihak­sia ja nosta niiden voimalla lantio ylös. Nosta oikea käsivarsi ylös ja käännä katse sivulle tai ylös. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan. Toista sama toiselle puolelle.

Tuoli

Aloita vuori-asennosta. Seiso suorassa käsivarret rentoina vartalon vieressä. (a). Taivuta sitten polvia ja laske lantiota alas. Varaa paino kantapäill­e. Paina sääriä taaksepäin niin, että näet varpaat, jos katsot alaspäin. Paina häntäluuta alas, paina rintakehää sisään ja nosta kädet ylös olkapäiden leveydelle. Pidä olkapäät rentoina ja kierrä käsivarsie­n ulkoreunaa sisäänpäin niin, että yläselkä on mahdollisi­mman leveänä. Katse ylöspäin (b). Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan.

 ??  ?? TÄMÄ HARJOITUSS­ARJA AUTTAA SINUA SAAMAAN UPEAN VARTALON VAIN NELJÄN TEHOKKAAN JOOGALIIKK­EEN AVULLA.
TÄMÄ HARJOITUSS­ARJA AUTTAA SINUA SAAMAAN UPEAN VARTALON VAIN NELJÄN TEHOKKAAN JOOGALIIKK­EEN AVULLA.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland