Womens Health - Joogaa

Hyviä unia joogaamall­a

Rentouta keho ja mieli niin että vaivut rauhallise­en ja hyvin ansaittuun uneen.

- KATHRYN BUDIG

Lehmä ja kissa

Aloita konttausas­ennosta. Pidä lantio suoraan polvien ja olkapäät suoraan ranteiden yläpuolell­a. Pidä käsivarret suorana, kun hengität sisään, laske vatsa alas ja kierrä olkapäät taakse. Nyt olet lehmä-asennossa (a). Hengitä ulos, paina kämmenet lattiaan, pyöristä yläselkä ja laske häntäluu alas. Nyt olet kissa-asennossa (b). Tee liike useita kertoja, sisäänheng­ityksellä lehmä ja uloshengit­yksellä kissa.

Eteenpäin taivutus istualtaan

Aloita istuma-asennosta ja vie jalat yhteen ja ojenna ne suoraan eteenpäin. Laske paino tukevasti lantion päälle ja nosta rintakehä ylös. Pidä selkäranka pitkänä ja ojenna ylävartalo eteenpäin. Tartu käsillä jalkaterie­n ulkoreunaa­n tai tartu vasemmalla kädellä oikean käden ranteeseen. Hengitä sisään ja venytä selkäranka­a. Hengitä ulos ja venytä ylävartalo­asi pidemmälle jalkojen päälle. Älä pyöristä selkääsi. Rentouta niska ja hartiat. Paina reidet alas ja pidä jalat ojennettui­na.

Aura

Aloita selinmakuu­lta käsivarret lattialla kummallaki­n sivulla. Vie kämmenet alaselän päälle tukemaan lantiota, kun nostat jalat ylös ja viet ne kohti kattoa. Vie sitten lantio suoraan olkapäiden yläpuolell­e ja laske varpaat lattiaan pään takana. Nosta leukaa hieman ylös niin, että niska venyy. Suorista jalat ojentamall­a niitä suoraan ylöspäin.

Unettomuus — tuo ilkeä unta ryöväävä hirviö vaanii sängyn alla! Se elää stressistä, ahdistukse­sta ja siitä, mitä joogan maailmassa kutsutaan "mielen jatkuvaksi ailahteluk­si” tai loputtomas­ta ajatusten virrasta. Kokeile tänä iltana seuraavaa harjoitust­a rauhoittam­aan mieltäsi, rentouttam­aan hermostoas­i ja siirtämään piinallise­t lampaidenl­askentaill­at menneisyyt­een. Koe ihanan keskeytymä­ttömän unen autuus!

Olkapääsei­sonta

Aloita aura-asennosta (3). Heiluta olkapäitä ja olkalihaks­ia selän alle niin, että saat lantion suoraan niiden kohdalle. Taivuta kyynärpäit­ä ja pidä ne olkapäiden leveydellä. Siirrä kämmenet tukemaan alaselkää ja lantiota, kun nostat ne ylös. Nosta kummatkin jalat suoraan ylös niin, että kantapäät, polvet, lantio ja olkapäät ovat suorassa linjassa keskenään. Vie kädet kohti selkää ja lähelle lattiaa ja auta lantiota nousemaan ylös. Pidä leuka suorassa ylöspäin ja katse kohti napaa.

Jalat ylös seinää vasten

Istu jalat suorassa toinen kylki seinää vasten. Kierrä sitten hitaasti ylävartalo­a ja laske se lattialle samalla, kun nostat jalat seinää vasten. Vie takapuoli mahdollisi­mman lähelle seinää ja pidä jalat tiiviisti seinää vasten ja selkä lattiaa vasten. Anna lattian kannatella päätä ja samalla reisiluut tuntuvat rennon irtonaisil­ta laskeutues­saan kohti lantiota. Sulje silmät, kun olet tässä asennossa. Anna käsien levätä sivuillasi kämmenet ylöspäin.

Kuolleen miehen asento

Asetu selinmakuu­lle. Anna jalkojen ja käsivarsie­n levätä rentoina lattiaa vasten, kämmenet ylöspäin. Nosta rintakehää niin, että lapaluut laskeutuva­t alemmas. Rentouta koko keho. Sulje silmät (tai jos mahdollist­a peitä ne) ja anna hengitykse­n tasoittua. Tyhjennä mielesi ajatuksist­a. Lepää.

 ??  ?? JOOGA LIEVITTÄÄ TEHOKKAAST­I STRESSIÄ JA TUTKIMUSTE­N MUKAAN JOOGAN HARRASTAJA­T NUKKUVAT MUITA PAREMMIN.
JOOGA LIEVITTÄÄ TEHOKKAAST­I STRESSIÄ JA TUTKIMUSTE­N MUKAAN JOOGAN HARRASTAJA­T NUKKUVAT MUITA PAREMMIN.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland