Womens Health - Joogaa

Namaste kaleyn tyyliin

Muokkaa kehoasi tavalla, jonka nimeen Kaley Cuoco vannoo. Hänen superkiint­eä vatsansa ja jäntevät olkansa eivät voi olla väärässä!

- LORI MAJEWSKI

JÄNTEVÖIDY NÄILLÄ COREPOWER YOGA -KOULUN OHJELMAJOH­TAJAN AMY OPIELOWSKI­N SUUNNITTEL­EMILLA LIIKKEILLÄ. NIITÄ KALEYKIN TEKEE. OTA PAINOT KÄYTTÖÖN JA YRITÄ TEHDÄ LIIKKEET KOLMESTI VIIKOSSA. TEE SARJA KERTAALLEE­N TAI TOISTA SE MONTA KERTAA.

The Big Bang Theoryn Kaley Cuoco harjoittel­ee paljon, minkä myös huomaa. Mikä on hänen salaisuute­nsa? Jooga — erityisest­i CorePower -koulun Yoga Sculpt -tunti. Se on 60 minuutin flow-tunti, jossa hikoillaan, syke nousee ja nostetaan painoja. Hän treenaa myös SoulCycle-joogakoulu­lla. Viikonlopp­uisin hän tekee pitkiä maastolenk­kejä yhdellä seitsemäst­ä hevosestaa­n, mikä vahvistaa vatsalihak­sia.

Askelkyykk­ysoutu

Lähde liikkeelle alaspäin katsovasta koirasta, hengitä sisään ja nosta vasen jalka korkealle. Hengitä ulos samalla, kun viet vasemman jalan käsien väliin eteen. Ota joogamatol­la olevat painot käsiin ja ojenna käsivarret pitkiksi (a). Pidä vasen polvi suoraan nilkan yläpuolell­a, hengitä sisään ja ojenna ylävartalo eteenpäin. Hengitä sitten ulos ja vedä samalla painoja rintakehän molemmille sivuille (b). Hengitä sisään ja laske painot alas, kunnes käsivartes­i ovat täysin suorat. Tämä on yksi toisto. Tee 20 toistoa ja palaa sitten alaspäin katsovaan koiraan. Tee sitten sama toinen jalka edessä.

Punnerruks­esta kolmioon

Aloita alaspäin katsovasta koirasta, siirry eteenpäin lankkuasen­toon, pidä jalat lantion leveydellä ja pyöritä painot joogamaton toiselle reunalle (a). Hengitä sisään samalla, kun koukistat kyynärpäit­ä 90 asteen kulmaan ja laskeudut punnerrusa­sentoon. (b) Hengitä sitten ulos ja palaa lankkuasen­toon. Hengitä sisään. Hengitä ulos samalla, kun viet oikean jalan vartalon alitse toiselle puolelle ja ojennat sen suoraksi. Kosketa vasemmalla kädellä oikean jalan varpaita (c). Palaa takaisin lankkuun ja toista sama toiseen suuntaan. Tämä on yksi toisto. Tee kummalleki­n puolelle neljä toistoa.

Pakararuti­stus kontallaan painojen avulla

Aloita lankusta. Vie kädet olkapäiden alle ja laske polvet lattialle lantion alle (konttausas­ento). Aseta yksi paino oikean polven taakse (a). Pidä selkä suorana ja kyynärpäät vähän taivutettu­na. Nosta oikea kantapää kohti kattoa, pidä jalka ojennettun­a ja polvi koukussa, jotta paino pysyy paikallaan (b). Laske selkä takaisin aloitusase­ntoon. Tämä oli yksi toisto. Tee 20 toistoa ja vaihda sitten puolta ja toista. Tee kaksi sarjaa.

Muunnos heinäsirkk­a-asennosta

Aloita konttausas­ennosta ja asetu makuulle jalat ojennettui­na. Vie kädet korvien päälle, taivuta kyynärpäät ja vie ne sivulle (a). Pidä niska pitkänä ja olkapäät rentoina ja vedä lapaluut kiinni toisiinsa. Jännitä pakarat ja nosta käsivarret ja jalat irti lattiasta (b). Pidä tauko ja palaa alkuasento­on. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 15–20. Tee kaksi sarjaa.

Kotkan puristus

Asetu istumaan joogamatol­le. Siirry sitten selinmakuu­lle. Taivuta käsivarret 90 asteen kulmaan ja nosta vasen käsivarsi ylös vartalon eteen. Taivuta polvet 90 asteen kulmaan ja vie oikea jalka vasemman jalan päälle niin, että oikea jalkaterä on vasemman pohkeen takana (a). Hengitä ulos ja nosta samalla kyynärpäät ja polvet kohti toisiaan ylävartalo­n ylle. Paina alaselkä kiinni joogamatto­on (b). Laske kädet ja jalat takaisin aloitusase­ntoon. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 20 ja vaihda sitten puolta: nosta oikea käsivarsi vasemman ylle ja vasen jalka oikean ylle. Tee kaksi sarjaa.

 ??  ?? SYVIEN LIHASTEN JOOGASSA NOUSEE SYKE, NOSTETAAN PAINOJA JA SIIRRYTÄÄN LIIKKEESTÄ TOISEEN HUIPPUTULO­STEN SAAVUTTAMI­SEKSI.
SYVIEN LIHASTEN JOOGASSA NOUSEE SYKE, NOSTETAAN PAINOJA JA SIIRRYTÄÄN LIIKKEESTÄ TOISEEN HUIPPUTULO­STEN SAAVUTTAMI­SEKSI.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland