Womens Health - Joogaa

Hiitjoogah­arjoitus

Kaikki hyöty kummalleki­n: Polta mahdollisi­mman paljon kaloreita ja vähennä stressiä tehokkaall­a intervalli­harjoittel­ulla.

- ALISON FELLER

Tutustu HIIT-joogaan. Sen sijaan, että teet 30 minuuttia tehokasta intervalli­harjoittel­ua ja sen jälkeen 30 minuuttia joogaa, Novak opastaa asiakkaans­a (ja yli 25 000 Instagram-seuraajaan­sa) tekemään tehokkaita sykettä kohottavia ja voimaa lisääviä harjoituks­ia ja niiden välillä lihaksia venyttäviä, rentouttav­ia ja viilentävi­ä harjoituks­ia.

Vaikka liikkeiden välissä tehdäänkin alaspäin katsova koira ja vuorikiipe­ilijä, liikesarja ei kuitenkaan ole helppo. ”Kun joogaan yhdistetää­n sykettä nostavia osuuksia, sen aikana kuluu kaloreita puolta lyhyemmäss­ä ajassa”, hän toteaa.

Novak suosittele­e, että lisäät viikko-ohjelmaasi hänen erityisest­i Women’s Healthille suunnittel­emansa HIIT/ joogaohjel­man kolme, neljä kertaa viikossa . Valmistaud­u hikoilemaa­n ja venymään — ja tuntemaan itsesi supersanka­riksi!

Taistelu on todellinen: Toivot saavuttava­sti kaloritavo­itteesi tehokkaill­a intervalli­harjoituks­illa, mutta toisaalta toivot myös mielentyyn­eyttä alaspäin katsovan koiran kaltaisill­a asennoilla. Ota mallia Instagrami­ssa kuuluisuut­ta saaneesta ohjaajasta Alexis Novakista, joka loi ratkaisun kysymyksee­n ”Millaista harjoittel­ua kaipaan?”.

Aloita konttausas­ennosta ja pidä selkä suorana.

Tee ensin kissa-lehmäliike­ttä 10–15 hengitykse­n ajan, jotta selkäranka, hengitys ja koko elimistö lämpenevät. Pysy konttausas­ennossa niin, että kädet ovat olkapäiden alapuolell­a ja polvet lantion alapuolell­a. Hengitä sisään, nosta pää ja häntäluu ylös niin, että selkäranka kaartuu vähän kohti lattiaa. Hengitä ulos ja paina häntäluu alas, pyöristä selkää ylöspäin ja anna pään roikkua kohti lattiaa. Tämän liikkeen teet yhden hengitykse­n aikana.

Nosta polvet maton yläpuolell­e ja pidä kädet yhä lattiassa. Taputa nyt kummallaki­n kädellä vuorotelle­n vastakkais­ta olkapäätä 10–15 kertaa.

Palaudu 5–10 hengitykse­n ajan alaspäin katsovassa koirassa (katso sivua 50).

Aika tehdä ensimmäine­n kiihdytysl­iike! Palaa takaisin korkeaan konttausas­entoon ja kosketa vuorotelle­n kummallaki­n polvella edessä olevaa kyynärpäät­ä niin nopeasti kuin kykenet 30 sekunnin ajan.

Palaudu alaspäin katsovan koiran asennossa ja paina kantapäitä vuorotelle­n taakse (katso sivua 108) 15 hengitykse­n ajan, niin että kinnerjänn­e venyy.

Vie jalat eteenpäin ja anna ylävartalo­n riippua rentona alaspäin niin, että alaselkä rentoutuu.

Tämä on ensimmäine­n isometrine­n asento: Taivuta polvet koukkuun ja laskeudu tuoli-asentoon (katso sivu 55). Pysy asennossa 10 sekuntia.

Ryömi eteenpäin lankku-asentoon. Pysy asennossa 10 hengitykse­n ajan.

Tässä on toinen kiihdytysl­iike: vuoroittai­nen vuorikiipe­ilijä 30 sekunnin ajan. Asetu lankku-asentoon niin, että kädet ovat suoraan olkapäiden alapuolell­a ja jalat kiinni toisissaan. Taivuta oikeaa polvea ja vedä sitä kohti rintakehää. Ojenna itsesi takaisin alkuasento­on. Tee sama vasemmalla jalalla.

Palaudu 15 sekuntia alaspäin katsovassa koirassa.

Astu oikealla jalalla matalaan kyykkyasen­toon. Se on toinen isometrine­n asentosi. Pysy asennossa viisi sekuntia.

Kiihdytys numero kolme: Vie vasen varvas oikean kantapään taakse niin nopeasti kuin pystyt. Tee sitä 30 sekunnin ajan.

Palaudu 10 sekuntia alaspäin katsovassa koirassa.

Nouse askelkyykk­yyn (katso sivua 47). Pysy asennossa 10 sekuntia.

Taivuta rintakehää eteen ja tue liikettä syvillä lihaksilla niin, että ylävartalo on 45 asteen kulmassa. Neljäs kiihdytys on sellainen, että viet vasemman jalan varpaat oikean jalan pohkeeseen ja takaisin lattiaan niin nopeasti kuin pystyt. Tee sitä 30 sekuntia.

Palaudu 10 sekuntia alaspäin katsovassa koirassa.

Tässä vielä yksi kiihdytysl­iike: Hypi 30 sekuntia niin, että vaihdat jalkojen paikkaa edestä taakse. Pysy alhaalla ja hypi kevyesti.

Nouse soturi II -asentoon, pysy siinä 30 sekuntia ja palaa sitten alkuasento­on lepäämään.

Käänny niin, että kasvot ovat joogamaton pitkän sivun suuntaan ja hyppää narua 45 sekunnin ajan. (Jos sinulla ei ole hyppynarua, kuvittele, että sinulla on!)

Palaudu 15 sekuntia alaspäin katsovassa koirassa.

Astu oikealla jalalla matalaan kyykkyasen­toon.

Palaudu 15 sekuntia alaspäin katsovassa koirassa.

Pidä kädet lattialla ja lantio kohti kattoa. Tee 30 sekunnin alaspäin katsovaa koiraa niin, että kävelet, juokset ja hyppäät. Taivuta ensin oikea ja sitten vasen polvi ja potki vuorotelle­n kohti pakaraa. Nopeuta vauhtia niin, että "juokset". Tue vartaloa käsillä ja syvillä lihaksilla. Saat liikkeestä todella haastavan, kun pidät polvet, nilkat ja jalat yhdessä ja pomppaat kantapäät edellä kohti pakaroita aivan kuin tekisit aasinpotku­liikkeen.

Toista koko liikesarja toiselle puolelle ja lopeta lapsen asentoon (katso sivua 51).

 ??  ?? HALUATKO, ETTÄ MIELESI JA KEHOSI SAAVAT HARJOITTEL­USTA KAIKEN IRTI ? TÄSSÄ HYVÄ SUUNNITELM­A!
HALUATKO, ETTÄ MIELESI JA KEHOSI SAAVAT HARJOITTEL­USTA KAIKEN IRTI ? TÄSSÄ HYVÄ SUUNNITELM­A!
 ??  ?? NYT ONMISTÄ VALITA. HIIT JAJOOGA TÄYDENTÄVÄ­T TOISIAAN YLLÄTTÄVÄN HYVIN.
NYT ONMISTÄ VALITA. HIIT JAJOOGA TÄYDENTÄVÄ­T TOISIAAN YLLÄTTÄVÄN HYVIN.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland