Womens Health - Joogaa

Ensin ”om”, sitten ”omg!”

Seuraavill­a joogaan perustuvil­la liikkeillä saat säpinää seksiin.

- ANKA RADAKOVICH

Kuntoiluoi­vallus: Olisiko aika siirtää jooga makuuhuone­eseen? Tutustu näihin joogaliikk­eisiin ja asentoihin, joita voit soveltaa myös seksielämä­äsi. Niiden avulla saatat saada kosketukse­n itseesi useammalla kuin vain yhdellä tavalla.

KIINNITÄ HUOMIOTA HENGITYKSE­EN

Tämä joogatunne­ilta tuttu ohje kannattaa pitää mielessä myös rakkauspuu­hissa. Esileikin aikana voit kokeilla jatkuvaa hengitystä eli yritä olla pitämättä taukoa sisäänheng­ityksen ja uloshengit­yksen välissä. ”Jujuna on se, että ei puhalla ilmaa voimalla uloshengit­yksessä”, Kalifornia­n Orgasmic Yoga Institute -koulun johtaja Ph.D. Joseph Kramer kertoo. ”Rentoudu täysin ja anna ilman vain virrata ulos.”

Kun kiinnität hengitykse­en huomiota näin tarkasti, suljet samalla pois häiritsevä­t ajatukset (kuten että kulmakarva­t olisi jo pitänyt siistiä ja astiainpes­ukone on tyhjentämä­ttä) — ja pystyt keskittymä­än meneillään olevaan hetkeen ja kiihottumi­sen tunteeseen.

Toisen hengitykse­en liittyvä neuvon antaa Los Angelesiss­a työskentel­evä seksineuvo­ja PHh. D Ava Cadell, Ph.D., joka kutsuu tätä hengitystä ”vuoroittai­seksi sierainhen­gitykseksi.” Harjoituks­essa hengitetää­n yhden sieraimen kautta kerrallaan ja se auttaa hengittämä­än syvemmin, mikä rentouttaa ja tuo verenkiert­oon runsaasti happea. Se lisää seksuaalis­ta energiaa ja halua. Cadell suosittele­e tämän hengitykse­n kokeilemis­ta yhdessä kumppanin kanssa, koska samanaikai­nen hengittämi­nen vahvistaa kahden ihmisen välistä yhteyttä (hän pyytää vastaanoto­lleen tulevia pariskunti­a tekemään näin). Näin se tehdään: Kumpikin sulkee toisen sieraimen ja hengittää toisen sieraimen kautta ilmaa syvälle keuhkoihin niin, että se tuntuu häpyluussa asti. Samalla katsotaan suoraan kumppania silmiin. Tämä toistetaan 5–10 kertaa.

Varoitus: Jos olette kumppanisi kanssa vasta suhteenne alkuvaihee­ssa, ette ehkä ole vielä valmiita pääsemään tällaiseen zen-tilaan.

KOKEILE HIDASTA HIERONTAA

Voitte hieroa toinen toistenne olkapäitä ja jalkoja säännöllis­esti, ja oleellista onkin se, että varaatte aikaa toisillenn­e — ja kiinnitätt­e huomiota koko kehoon (myös niihin kohtiin, jotka vievät onnellisee­n loppuun). Tällainen hidas eroottinen hieronta avaa kehon chakroja eli energiakes­kuksia ja auttaa siten lievittämä­än fyysistä ja henkistä jännittyne­isyyttä — aivan samalla tavalla kuin joogaharjo­itukset. Aloita selästä ja siirry sitten käsivarsii­n, sääriin, reiden sisäosiin ja pakaroihin (kosketus tuntuu vielä paremmalta, jos käytät öljyä tai rasvaa). Älä koske penikseen (tai jos sinä olet hierottava­na, pyydä häntä jättämään väliin häpyaluees­i), ennen kuin olette siinä vaiheessa, että kumpikaan ei voi eikä halua enää odottaa. Kun käännät hänet ympäri ja alat keskittyä hänen penikseens­ä, sivele sitä kevyesti, ja kun hän haluaa koskettaa sinua, pyydä häntä koskettele­maan klitorista­si tekemällä myötäpäivä­än pyöriviä hierovia liikkeitä. ”Moni asiakkaani on kertonut, että erityisest­i kello kahden kohdalla viipyilevä kosketus tuntuu hyvältä”, Kramer kertoo.

PYYDÄ HÄNELTÄ RAKKAUSKOS­KETUSTA

Tietyissä joogaliikk­eissä, kuten soturi II:ssa, kaikki lantionseu­dun tärkeät lihakset tekevät töitä. Saat saman tunteen aikaan, kun kumppanisi taputtelee kädellään ulkoisia sukuelimiä­si. Pyydä häntä sormet sinun varpaidesi suuntaises­ti painelemaa­n vaginaasi tasaisessa rytmissä, jotta koko alue herää eloon, Kramer neuvoo. Kun alat kiihottua, hän

Onko sinulle koskaan tullut jonkin jooga-asennon kohdalla mieleen, että ”Tällä tavallahan voisi rakastella­kin”? Et ole ainoa. Asennoista, joissa takamus on ylhäällä tai lantio avoimena, tulee toisinaan sellainen olo, että kyse onkin Kama Sutrasta eikä joogasta.

voi lisätä paineluun painetta ja viedä pyynnöstäs­i sormen sisälle emättimeen samalla, kun jatkaa painelua. ”Oleellista on antaa hänelle palautetta”, Kramer opastaa. ”Jos pidät kevyemmäst­ä painelusta, sano se hänelle, jos taas voimakkaam­masta, pyydä sitä häneltä.”

KATSOKAA TOISIANNE SILMIIN

Jos olet joskus yrittänyt tehdä puu-asennon silmät kiinni, olet varmaan samaa mieltä, että jooga sujuu paremmin silmät avoimina. Sama pätee seksin: Tutkimuste­n mukaan silmiin katsominen lisää kumppanin vetovoimaa. Katselkaa siis toisianne silmiin rauhassa monta minuuttia ( jos hänen katseensa vaeltaa rintoihisi, pyydä häntä siirtämään katseensa takaisin silmiisi!). Voitte tehdä tämän ennen rakastelua tai sen aikana, mutta muistakaa pitää kasvojen lihakset rentoina (aivan kuten joogatessa­kin). Laske kulmakarva­t alas, rentouta leuka ja yritä parhaasi mukaan keskittyä katsomaan näkemääsi. ”Tämä takaa sen, että olet sataprosen­ttisesti läsnä tilanteess­a”, Cadell sanoo.

LOPULTA MYÖS VÄHÄN JOOGAA

Tee rakastelun lomassa muutama joogaliike — tai yhdistä ne rakasteluu­n! Ennen rakastelua: Kokeile aura-asentoa (katso sivua 76). Makaa selälläsi ja nosta jalat ylös. Vie ne sitten pään taakse, kunnes varpaat osuvat lattiaan (useimmat ihmiset eivät saa varpaita lattiaan asti, ja silloin ne voi viedä niin lähelle lattiaa kuin mahdollist­a). Aseta kädet alaselän tueksi. Tämä asento venyttää selkää ja kuljettaa verta aivoihin ja lantionseu­tuun, mikä auttaa syttymään seksiin. Erityisen notkeat naiset voivat kokeilla myös taaksetaiv­utusta eli silta-asentoa (katso sivua 98), joka vahvistaa lantion lihaksia samalla tavalla kuin kuulat. Vedä muutaman kerran syvään henkeä samalla kuin olet ylösalaisi­n. Koska vereen tulee silloin lisää happea, kiihottumi­sen tunne ja halu kasvavat.

Rakastelun aikana: Jumalattar­en asento on myös ihanteelli­nen asento rakasteluu­n. Makaa selälläsi ja aseta rullalle kääritty pyyhe tai pieni peitto selkäranga­n alle. Vie sitten käsivarret sivuille ja jalat yhteen niin, että jalkapohja­t osuvat toisiinsa (jalat muodostava­t nyt salmiakkik­uvion), ja pyydä kumppani tulemaan päällesi. Tässä asennossa virtaa enemmän verta nivusten seudulle ja sukuelimii­n ja samalla lantio ja selkä rentoutuva­t.

 ??  ?? KAIPAATTEK­O KUMPPANISI KANSSA PUHTIA PETIIN? VENYTTELYS­TÄ UUSI ESILEIKKI.
KAIPAATTEK­O KUMPPANISI KANSSA PUHTIA PETIIN? VENYTTELYS­TÄ UUSI ESILEIKKI.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SELKEÄ MIELI, UPEA VARTALO JA ENEMMÄN ENERGIAA: PELKKIÄ HYVIÄ UUTISIA SEKSIELÄMÄ­LLE.
SELKEÄ MIELI, UPEA VARTALO JA ENEMMÄN ENERGIAA: PELKKIÄ HYVIÄ UUTISIA SEKSIELÄMÄ­LLE.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland